Alla vill ha utveckling men ingen vill ha förändring, II

Enligt källa ska (S) valberedning i slutet av veckan presentera sina kandidater till ny partiledare. När de nu inte kan göra om Sverige till en nekrokrati så får vi titta bland dem som fortfarande lever. Surprise, Surprise så är det Mikael Damberg och Tomas Östros (kanske ändras i morgon) som är valberedningens favoriter.

Enligt källa så ska det också väljas ny partisekretare efter Ibrahim Baylan och med alla sannolikhet kommer partiledare och partisekreterare paras ihop för att konstellationen ska kunna ena partiet. Ja att höger och vänsterfalangerna ska samsas med varandra.

En perfekt kombination vore Tomas Östros som partiledare och Lena Sommerstad som partisekreterare. Tomas Östros är en mittensosse och Lena Sommerstad är en vänstersosse. De är dessutom etablerade sossar bägge två som skulle när de har tråkigt kunna genomföra den nekrokrati som partiet längtar så mycket efter.

Ett nytt namn som seglat upp för partisekreterarjobbet under senaste veckan är Anders Johansson, kommunstyrelsens ordförande i Sigtuna kommun. Anders Johansson är väldigt, väldigt höger.

Därför tror jag att (S) kommer att välja Lena Sommerstad till partiordförande med Anders Johansson till partisekreterare och vi har ytterligare en perfekt kombination. Lena Sommerstad är vänster, kvinna och dessutom etablerad av partiet och behöver en stark högerman för att få till en utveckling av (S) ekonomiska politik. Inte för att de vill ha en förändring direkt utan mer för att de önskar en utveckling.

Något som däremot borde vara mer spännande för hela Sverige är om man skulle para ihop Mikael Damberg som partiledare och Veronica Palm som partisekreterare. Enligt säker källa är dessa personer som hund och katt. Men i dessa kombattanter skulle partiet verkligen få förändring och slippa både utveckling och nekrokrati för lång tid framöver.

Det enda tråkiga med alla dessa kombinationer är att min favoritkandidat till ny partiledare inte kommer i fråga, nämligen Monica Green

Med Monica Green som partiledare kunde man skrota uttrycket alla vill ha utveckling men ingen vill ha förändring. Istället kan vi sjunga oss igenom tillvaron med orden

Alla vill till himmelen men ingen vill ju dö

Intressant?

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *