Jag har fått ett viktigt uppdrag

Mannen är på resa med sitt jobb och jag har av honom fått ett viktigt uppdrag när han är borta som måste vara färdigt tills han kommer hem. Det är att ta fram snygga och informativa inbjudningar till hans 50-årsfest som vi ska ha på landet i sommar.

Det är bäst jag sköter mig och ser till att fixa det hela. För denna 50-årsfest har han haft i huvudet i snart ett år. Ett och ett halvt års planering för att riva av en brakfest under en kväll. Man kan ju tro det är en bal på slottet det handlar om . Allt började med att han inte ville ha någon fest alls. Det var inte så kul att fylla mitt i livet tydligen. Men vi sa ”Klart du ska ha fest och det i Dalarna dessutom”. Då gick han med på det med orden ja, ja det blir väl inte så många som kommer ändå för att det är mitt i sommaren och de flesta är nog borta ändå.

Sen påbörjade vi bygget av en gäststuga på landet och en utökning av skogstomten till lite mer trädgårdstomt och helt plötsligt har 50-årsprojektet svällt till att handla om

Ca 120 människor av varierande koppling till mannen som ska bjudas in och dessa ska bjudas på mat och dryck, vilket innebär att vi får lov att:

–          Vi måste skicka ut inbjudningarna redan nu för att folk ska kunna planera in festen under deras semester

–          Vi måste bygga gäststugan färdigt till festen med tillhörande altan

–          Vi måste åka till Tyskland för drycken.

–          Vi måste hyra ett stort elverk för elförsörjningen under festen för mannen har bestämt att han ska

–          Ha en trubadur som spelar på festen och vi behöver försöka hålla mat och dryck kallt då festen sker under rötmånaden

–          Vi måste också ordna ett tältliknande sak som festdeltagarna kan gå in i om det blir regn

–          Vi ska dessutom hjälpa folk att hitta övernattning för alla de som kommer och som inte bor i Rättvik

–          Vi ska dessutom bistå med transport till och från stugan till Rättviks samhälle

–          Släkten som ska sova över i stugan ska ha frukost och mat dagen efter (det ska bli fest tydligen i tre dagar nu)

–          Vi ska anlita någon som lagar maten och grillar på festen

–          Dessutom ska de som kommer roas också

–          Jag måste dessutom försöka kontakta en firma i Finland som tillverkar jättehäftiga utegrillar som jag fastnade för som present till mannen när jag var på vildmarksmässan

–          Jag måste också försöka få till ett roligt tal

–          Ta fram mannen – frågor till en tipspromenad när gästerna kommer

–          Till sist så kommer jag vara värdinna under festen och måste tindra som en sol en hel kväll

–          Vi ska också dansa under kvällen på den nybyggda altanen (istället för bryggdans)

Detta enligt mannen.

Jag kommer på mig själv att tänka på om jag överhuvudtaget kommer ha roligt med allt som ska ordnas? Det kanske är lika bra att jag redan nu hör av mig till arbetsförmedlingen och ser om jag kan anställa några personer för en kväll eller så.

Det blev ju till slut en bal på slottet!

Intressant?

Läs även andra bloggares åsikter om

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *