Sverige är fantastiskt

Efter en liten lillsemester på landet i ett strålande väder måste jag tillstå att Sverige är fantastiskt. Vad jag har njutit och vad jag och kärleken har jobbat. Men saker och ting börjar ta form i nya lillstugan. Nu har vi börjat isolera väggarna också. Kanske hinner vi klart till årets fest så att duschen, loftet och relaxrummet kan vara färdigt.

Men själv har jag målat i storstugan i det rummet som vi kallat gula tarrsängsrummet.

Det är så att det är knivar i ryggen på en när man sätter igång. Det ska maskeras, tvättas, spacklas och målas, målas och åter målas.

Men det är när man gjort allt det där som belöningen kommer.

När man gör den sista finishen och målar väggen för sista gången eller sätter upp tapeterna. Och ja, jag blev väldigt nöjd med resultatet.

Men sen är det något konstigt fenomen detta att ha ett lantställe som man älskar. Det är nämligen alltid finast när det är dags att fara hemåt till storstaden igen. Därför då har man plockat undan det mesta och städat för att det ska vara fint när man kommer nästa gång igen.

Idag på nationaldagen visade sig också Dalarna och skogen från sin allra bästa sida. Dessutom har sädesärlans ungar kläcks i dagarna så det är ett pipande ovanför huvudet varje gång man går ut från storstugan. Den har blivit en kompis den där sädesärlan som återkommer varje år och när ungarna kläcks så vet man att nu är det inte längre vår nu är det sommar!

Intressant?

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

2 thoughts on “Sverige är fantastiskt

 • 6 juni, 2011 at 21:08
  Permalink

  Sverige är fantastiskt på många sätt
  De som klagar kan emigrera

  Reply
 • 6 juni, 2011 at 22:14
  Permalink

  Kommer att knyta an till ditt inlägg i min nästa bloggpost. Sverige är fantastiskt! 🙂

  /Fredrik i Sollentuna

  Reply

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *