Kan du hjälpa mig Sven-Erland?

Från:                   Maria Hagbom < maria.hagbom@moderat.se>

Skickat:              13 juni 2011 07:24:12

Till:                   Sven-Erland Västros < sven.erland.vastros@socialdemokraterna.se>

Ämne:               Kan du hjälpa mig Sven-Erland?

Hej Sven-Erland!

Jag skriver till dig för du är troligtvis min sista utväg just nu. Ja så desperat har jag blivit. Du måste prata med din partiordförande Håkan Juholt för han lämnar mig inte i fred, numera inte ens på nätterna. Mardrömmarna jag har får kärleken att tro att jag har kommit i övergångsåldern alldeles för tidigt och undrar varför jag blir glåmigare och glåmigare för varje dag som går. Jag törs inte heller berätta för honom vad det handlar om.

För cirka 10 år sedan gick jag med i en datingsajt på nätet. Du vet Internet och sociala media var ju inte så utvecklat på den tiden. Då var jag singel och en ensamförälder till två barn i början av tonåren.

Döm om min förvåning när jag för några år sedan fick ett brev från en Håkan Juholt som försökt nå mig via någon gammal emailadress som jag inte längre använder.

Den där Håkan skrev till mig att han hittat mig på dating sajten och utifrån min beskrivning, där jag skrev att jag var en från landet, samhällsintresserad kvinna i mina bästa år som gillar Elvis, Opera och Moderna museet, men där jag är så trött på att vara fattig och självförsörjande o skulle vilja ha någon att dela min vardag tillsammans med.  Den här Håkan Juholt ville ha mig som en kandidat till kvartsfinal, semifinal och helst av allt till final i tävlingen för att bli hans nästa kulbo mot en kvinna som hette Anna eller Åsa eller liknande.

Trots att denna Håkan Juholt var väldigt trevlig (trots att han inte verkade klara av att skriva ut fullständiga meningar) så skrev jag tillbaka till honom att jag tackade för visat intresse, att det var väldigt många år sedan jag gick med i denna datingsajten och att mina förutsättningar idag var annorlunda än för 10 år sedan. Visserligen gillar jag Elvis fortfarande men att jag både har en kärlek som jag älskar, barnen har växt upp och flyttat hemifrån och att vi inte längre definieras som fattiga i detta fantastiska land.

Men jag fick tillbaka ett ytterligare brev från denna Håkan där han skrev att han var en väldigt envis person som såg en väldigt lyckad framtid för sig själv och vill helst ha rätt kvinna vid sin sida (och helst någon som inte har dömts för bedrägeri av någon konstig anledning). Han såg sig själv som landets kommande statsminister, där han lyckats med konststycket att få Elvis att räknas som finkultur, gjort Åsa Lindeborg till kulturminister, byggt ut tunnelbanan i hela Stockholm och skrotat allt vad spårvagnar heter, stängt kärnkraftverken så att Sverige äntligen hade blivit beroende av de stora i öster och infört bild och musik som kärnämnen på gymnasiet och prioriterat upp dessa ämnen före svenska, engelska och matte. Barnfattigdomen hade han också utrotat och det på egen hand genom att se till att ändra definitionen till att skrivas som att har man en pingvin som håller ett paraply över en när det är kallt är man inte längre betraktad som en fattig.

Döm om min förvåning när Socialdemokraterna nu i vintras valde denna Håkan Juholt till sin nya partiordförande. Men det var då mardrömmarna började för mig också. För allt det som Håkan Juholt skrev i sina brev till mig verkar inträffa.

Det är väldigt otrevligt att ha dessa mardrömmar. Det jobbigaste är att jag dock inte kan tala om för kärleken vad det handlar om varenda gång jag får ett psykbryt när jag läser något förslag som kommer från Håkan Juholt i ofullständiga meningar dessutom.

Snälla Sven-Erland du verkar vara en hygglig kille kan inte du prata med den där Håkan Juholt så att mina mardrömmar får ett slut?

Med vänliga hälsningar

Maria Hagbom

Intressant?

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , ,

3 thoughts on “Kan du hjälpa mig Sven-Erland?

 • 13 juni, 2011 at 19:49
  Permalink

  Maria, det är glädjande att höra dig berätta om dina härliga kärleksäventyr med Juholt, vår Partiordförande. Jag beklagar att Håkan hunnit till dig först nu, men han har haft mer än 800 kvinnor att beta av.

  Håkan hinner dessvärre inte träffa alla intresserade kvinnor. Som plåster på såren kan du få en dejt med Tomas Östros.

  Vänligen
  S-E

  Reply
  • 13 juni, 2011 at 20:00
   Permalink

   Tack för ditt svar Sven-Erland men jag avstår från dejten med Tomas Östros. 🙂

   Reply
   • 13 juni, 2011 at 20:28
    Permalink

    Jag skulle hellre ta en dejt med Stefan Holm och få höra nu om han lyckades med 2,42 eller inte 🙂

    Reply

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *