Nu är det semester!

Så har då Almedalen stängt igen för i år med ett gråtlåts tal av Sverigedemokraternas partledare. I vanliga fall brukar jag inte komma ihåg något av talen dagen efter de hålls. Men tack vare Tokmoderaten, som rapporterat om vartenda tal kan vi ju alltid gå in och färska upp minnet under hösten när de sen ska strida i riksdagen om ett jobbskatteavdrag på marginalen för att istället lägga pengar på  – ja vaddå?

Nu börjar också semestern på riktigt för mig. I vanliga fall hade jag sett fram mot 3 veckor av i stort sett inga plikter fram till årets Pride, då jag i alla fall återvänder till vardagen igen. Men i år är det annorlunda. Vi har hur mycket som helst att göra då vi firar kärleken som fyller 50 år om någon vecka.

Men efter det att vi haft den stora 50-års festen har jag åtminstone en vecka över då jag inte ska göra någonting.

Om jag får anledning att också ta semester från bloggandet beror i stort sett på politiken över sommaren. Man kan ju hoppas på att tidningsmedia också låter politiken ta lite semester några veckor i alla fall och inte kräver politiska utspel var och varannan dag.  Vi behöver alla få tid att återhämta oss efter en vår med (S) nya partiordförande som lagt ner mer tid och energi på att backa oss alla tillbaka till tiden då –  Domus hette Domus, vi hade 2 TV- kanaler att välja på och i skolan var vi 30 elever i klassen som, fick traggla multiplikationstabellen om och om igen framme vid den svarta griffeltavlan och där de elever som var störande placerades i obs-klasser – än att ta fram en politik som för Sverige rätt in i framtiden. Jag kunde ju tycka det hade räckt bra till om Håkan Juholt åtminstone kunde hållit sig i samtiden. Men att backa tillbaka landet till mina uppväxtår (Håkan Juholt är samma generation som jag är) ser jag mer som ett sätt för honom att inte vilja bli stor. Ungefär som Pippi Långstrump som t o m ville ta krumelurpiller för att slippa bli ”stur”.

Snälla Håkan Juholt kan du inte åka till Kurrekurreduttön några veckor om du längtar tillbaka så mycket till dina barndomsår så kan vi alla få vila upp oss lite och förbereda oss för hur vi ska undvika att behöva svälja ett krumelurpiller som gör att vi hamnar åter igen i 70-talets Sverige.

Intressant?

Semester, Politik, Pippi Långstrump

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *