Det blir till att traggla några år till

Jaha då kom beskedet jag har väntat på ända sedan jag hörde statsministern på radion under min semester om att de blir tvungna att skjuta på skattelättnaden av det femte jobbskatteavdraget och sänkningen av skatten för pensionärer, med hänsyn till det ekonomiska läget. Det var som sagt ett väntat besked. Det svider i mig lite trots allt men jag är tillfreds ändå med att denna lilla lättnad inte resulterade i skattehöjningar. Sen tröstar det mig också att man nu säger att man bara skjuter på det hela.

Men jag kan ändå inte låta bli att förvånas över de vänsteranhängare som får det att låta som att det är deras kritik av det femte jobbskatteavdraget som har bidragit till att vår eminenta och ansvarsfulla statsminister och finansminister nu drar i handbromsen. Besvikelsen bland de brunröda är total för att man inte nu kan få till en regeringskris och ett eventuellt nyval! Allt från att ABs Lena Mellin skriver att krisen passar regeringen som handen i handsken (och får det att låta som att regeringen är nästan orsaken till den nuvarande krisen). Till Alliansfritt Sverige som på fullaste allvar tror på att de är de brunrödas kritik av det hela som fått regeringen att backa, till de flesta Netroots som alltid vet bäst i alla situationer. Man måste nu ju ställa sig frågan vad de brunröda ska gå ihop om för fråga så att man kan få till det där nyvalet ändå nu när (S) har hamnat på hela 0,6 procentenheter över (M) i en opinionsmätning? Troligtvis blir det till att traggla sjukförsäkringarna och Fas 3 ytterligare 2 år, tills valet 2014 börjar närma sig. För att de brunröda ska komma med någon egen politik är väl egentligen alldeles för mycket att begära?

Men ett tips kanske jag får bjuda på och det är inför de stundande primärvalen i USA kan kanske de där bloggarna som jämför (M) med Tea-partyrörelsen att ni läser dagens Viktor Report. För där kan ni verkligen skaffa er inspiration.

Intressant?

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Det här inlägget postades i Allmänt. Bokmärk permalänken.

5 kommentarer till Det blir till att traggla några år till

 1. Pingback: Ansvarsfullt men trist… « Lotta Olsson (m) Blogg

 2. Pingback: Bitterljuva toner i mediesfären. » Fredrik och hans Sollentuna -

 3. Pingback: Moderater utan arbetslinje eller politik | Claeskrantz.se - En personlig politisk blogg om Sverige och omvärlden

 4. Tobbe skriver:

  Regeringen har ju hävdat att det är skattesänkningar som ska lösa alla problem. Fast fakta visar att dom inte har löst ett enda problem. Sedan stör det mig att du försöker att få det att låta som om vänstern samarbetar med sd. Du gör det genom att kalla dom brunröda. I sådana fall bör du kalla alliansen för dom brunblåa eftersom dom ligger närmare sd ideologiskt och eftersom dom röstar lika betydligt oftare än vad vänster blocket och sd gör.

  Sedan att du kallar reinfeldt för kompetent när han inte gör något är ett under. Han gömmer sig bara och när han visar sig då har han inga ideer. Dom har inte kommit med en enda ide för att lösa problemen.

  • maria skriver:

   Tobbe – vilka problem tycker du att statsministern ska lösa på egen hand? Regeringen har bara skjutit upp jobbskatteavdraget pga av det globala ekonomiska läget. Sen om det är så att S samarbete med SD var det som bidrog till att skjuta upp det hela pga av att Håkan Juholt och S har hela våren och försommaren hotat med nyval om man genomförde detta är väl i allra högsta grad att samarbeta med SD. Eller som vänstern brukar säga. Vi kan ju inte rå för att SD röstar med oss i vissa frågor. Vi har aldrig samarbetat med SD på det sätt som Håkan Juholt har gjort sen han tillträdde som partiordförande. Oppositionen är sannerligen brunröda idag i riksdagen. 😉

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>