Inte så noga i den politiska pajkastningen!

De har tydligen räknat fel på Sveavägen 68 när det gäller utanförskapet som de hårt attackerat regeringen med skulle ha ökat med cirka 60 000 personer sedan 2006. Sen visade det sig att utanförskapet istället minskat med 80 000 personer. Denna felräkning säger inte bara att det är lätt att räkna fel oavsett om man är partistrateg eller nationalekonom. Den säger också att för vissa i politiken är det skit samma hur förhållandena är. Det handlar mer om att snabbt få ut sina budskap i etermedia, oavsett om de är felaktiga eller inte. Med att man räknade bortitok på Sveavägen 68 så resulterade det inte bara i att sossarnas nya ekonomiskpolitiske talesperson Magdalena Andersson otroligt uppskruvade kompetens måste ifrågasättas. Dessutom undrar jag hur man ska tolka uppgifterna, som Fredrik Olovsson, gruppledare för S i finansutskottet och den ska ta debatterna med Anders Borg i riksdagen, skriver om i Expressen debatt?  Hur har man räknat här undrar jag? Att ”gnäll” Ylva Johansson (S) köpt de där siffrorna får man ta, men det är ju lite pinsamt att TV4 gjorde det utan att kontrollera vad de rapporterade om.

Min slutsats är att man nog hade lite bråttom där på Sveavägen 68 att kratta manegen för Stefan Löfven, att man helt enkelt glömde bort att sätta sig ner och diskutera vad man faktiskt själv begärt att riksdagens utredningstjänst skulle utreda. Det säger ännu mer om hur politiken fungerar. Allt det här visar också att detta med att skapa jobb är egentligen ingenting för politiken att hålla på med. Vilket vi alla andra naturligtvis har vetat om i decennier. Jobb kan bara företag, och organisationer skapa. Alltså de som anställer människor. Eftersom det är på detta sätt så tycker jag att politiken ska pyssla med att ta fram en vettig närings- och företagarpolitik och ett utbildningssystem som också gör att människor vill utbilda sig. Allt annat är bara en politik för arbetslösheten.

Det kommer säkert något gott ur detta också och jag hoppas att det blir att vi slipper politisk pajkastning utifrån en sifferexercis som ingen människa begriper sig på.

Men det är inte bara på Sveavägen man har lite bråttom med att få ut sin bild av hur saker förhåller sig. Alliansfritt Sverige gjorde också bort sig igår när det skrev om avtalet Sverige har med Saudiarabien. För deras inlägg skrev de innan de ens kollat upp att det var regeringen under Göran Persson som tecknat avtalet 2005. Dessutom måste det vara en freudiansk felskrivning då de skriver

”Men läget är ännu värre än så, för genom att Sverige hjälper Saudiarabien att bygga upp sin krigsmakt så motarbetar vi hela den arabiska våren. Saudiarabien var en nyckelfaktor till att stoppa revolten i Bahrain, och göder nu konflikten i Syrien genom att beväpna de odemokratiska rebellerna där.”

De hedrar i och för sig Alliansfritt att de inte skrivit om eller tagit bort inlägget när det påpekades. Om man skulle våga sig på att sammanfatta vad resultatet kan bli med denna affär skulle man ju kunna säga att fem av åtta partier är i blåsväder. 285 av 349 riksdagsmandat kan tvingas avgå. Lycka till framöver!

Intressant?

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Det här inlägget postades i Allmänt. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Inte så noga i den politiska pajkastningen!

 1. Milla skriver:

  Moderaterna och verkligheten tycks numera befinna sig på konstant kollisionskurs.

  Den verkliga skandalen är förstås att det skapades ett bulvanbolag för att en svensk myndighet genom detta bolag skulle kunna bistå Saudierna med kompetens för att möjliggöra byggandet av en Saudisk vapenfabrik.

  Redan det faktum att projektet ansågs omöjligt att driva inom ramen för FOI är i sig ett erkännande om skuld.

  Det är därför häpnadsväckande att Moderaterna väljer att låtsas som om detta agerande är korrekt och i enlighet med avtalet från 2005.

  • maria skriver:

   Jag har inte skrivit ett enda ord om vem som är skyldig eller oskyldig i denna fråga. Bara konstaterat att fem av 8 partier är i blåsväder. vi får väl se hur det blir i slutändan med detta. Kanske blir så att alla får lov att avgå :)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>