Så fick de äntligen sin storm i ett vattenglas!

Så fick då äntligen (S) och quasi (S) anhängarna äntligen ett olyckligt uttalande från Statsministern att hänga upp sig på, på Twitter. Med quasi S anhängare menar jag sådana personer som säger sig egentligen vara något annat än (S) men när det passar deras egna syften att få synas och höras mer än (S) anhängarna faller in i (S) retorik om det hela.

Att man just reagerat på Twitter mer än någon annanstans (t ex fejjan) är inte så konstigt tror jag då de mest inflytelserika på Twitter förra veckan anklagade Statsministern för att förringa Twitter. Twitter som alltså har cirka 300 000 svenska konton. Facebook har över 4 miljoner svenska konton.

Det som gjort dessa nätanvändare så upprörda är en intervju till TT där statsministern svarade på frågan

Hur länge ska man vänta innan man stimulerar ekonomin? Till tio procents arbetslöshet? Det är nu en arbetslöshet som ni beskrev som massarbetslöshet 2006.

– Det är inte korrekt att beskriva Sverige som i ett läge med massarbetslöshet. Om man tittar på etniska svenskar mitt i livet så har vi mycket låg arbetslöshet. Vi beskrev då (2006) ett vidare utanförskap som handlade om att en stor del av de som var i arbetsför ålder, men som inte jobbade, inte beskrevs som arbetslösa. Och utanförskapet har minskat, säger Reinfeldt.

Det är alltså meningen etniska svenskar mitt i livet som dessa (S) och quasi (S) anhängare har hakat upp sig på. Själv tycker jag faktiskt det är lite löjligt att de reagerar som de gör på att vi har en Statsminister som inser att en medelålders infödd svensk har bra mycket lättare att få jobb än en utlandsfödd ungdom.

Men, men man kan inte förvänta sig något annat av (S )som numera har just infödda medelålders män på de flesta framträdande uppdragen inom partiet. Dessutom verkar det vara en bra sak att ha en bakgrund inom IF Metall för att hamna längst fram i kön till både jobb och uppdrag. Därför LOs valberedning har som förslag till ny LO-ordförande just en infödd medelålders man, med bakgrund i IF Metall. Inom (S) och LO kan vi från och med nu se fram mot att industrins villkor automatiskt hamnar i fokus, att debatten handlar om kärnkraft i stället för vindkraft, om uranbrytning i stället för rätt till heltid.

I det sammanhanget spelar det inte så stor roll att man försöker plugga på genom att på nattduksbordet ha ”Under det rosa täcket”, Nina Björks feministiska klassiker, liggandes. Förutom på Twitter kommer inte kvinnor och utlandsfödda ha någon betydelse för S och vänstern, förutom då det ska beskrivas att vi lider av massarbetslöshet trots att utanförskapet minskat sen Alliansen tog över.

Bloggar: Tokmoderaten, Böhlmark

Intressant?

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , , , ,

Det här inlägget postades i Allmänt. Bokmärk permalänken.

5 kommentarer till Så fick de äntligen sin storm i ett vattenglas!

 1. Pingback: Vad säger karln? « Hållplats Hådén

 2. Pingback: Smekmånaden är över Löfven… « Lotta Olsson (m) Blogg

 3. Per Stenius skriver:

  Om inte jag har fel så står inte heller hela alliansens riksdagsledamöter bakom detta ordval, vilket gör att din påpekelse att det bara skulle vara S, V och MP som skulle härja vattenytan på glaset felaktig.
  Fredrik Federley (C) är ett exempel.

  Dessutom så är arbetslösheten idag ca 8 % jämfört med 2006 då 6 % var arbetslösa, ungdomsarbeteslösheten i stort sett oförändrad trots era ansträngningar och fler är utförsäkrade trots att de inte har möjligheten att jobba. Vad gick snett?

 4. Per Stenius skriver:

  Glömde att fylla i också att utanför gruppen etniska svenskar mitt i livet så finns det först och främst en stor grupp etniska svenskar som inte är mitt i livet och ca 10% av svenskarna som inte är etniska svenskar. Återigen vad gick snett?

  • maria skriver:

   Fredrik Federley är bara 1 ledamot i Alliansen. Resten har jag inte hört något från om den här frågan.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>