Idag tar DN priset

Idag tar nog DN priset i konstiga analyser och självutlämnande uttalanden. För först skriver de att kommunerna trotsar och trixar mot regeringen när det gäller att tillfälligt anställa långtidsarbetslösa personer för att de ska kunna få A-kassa istället för att leva år ut och år in på försörjningsstöd.

Själv tycker jag det är bra att folk får möjligheter att komma i jobb. Om det också skulle innebära att de personer som får denna anställning, kanske själva satte sig på skolbänken för att i framtiden kanske jobba inom skola, vård och omsorg skulle det vara ännu bättre. Det vet vi alla att vi i kommuner och landsting har ett skriande behov att nyrekrytera i framtiden. Däremot tycker jag inte idén är vidare lysande om det inte innebär att dessa personer kommer ut varaktigt i jobb framöver. Arbetsförmedlingens egna undersökningar visar nämligen att många av deras arbetssökande är så kallade ”gamla bekanta”. De har alltså gått från bidrag, till åtgärder till att återigen bli arbetslösa på bidrag. Ett sådant utanförskap som detta innebär med högst låga och osäkra inkomster kan inte på sikt vara nyttigt för den enskilde eller samhället. Dessutom om det är så att dessa personer får ett vikariat så är denna anställningsform lite tveksam, då denna syftar till att man ska ersätta någon annan som är sjuk, föräldraledig eller tjänstledig.

Nästa artikel som DN idag tar priset för är då Aase Berg kritiserar Susanna Alakoski för att hon eskalerar i berättelser om underklassbakgrund men sällan kritiserar sin egna nuvarande privilegierade situation. I mångt och mycket har Aase Berg rätt i sin kritik. Men Aase Berg diskvalificerar sig själv när hon skriver ”Det är kontraproduktivt och slappt av Alakoski att, i en artikel som borde gå till oförsonlig attack mot det marknadsliberala moderathelvetet Sverige, dra fram ett lösryckt citat ur en bokrecension som det viktigaste exemplet på medskyldighet till inkomstklyftorna”.

Jag har själv under lång tid tyckt att Susanna Alakoski som auktoritär och med tolkningsföreträde när det gäller underklassbakgrund och fattigdom är förödande för de personer som lever i dagens utanförskap.

Jaha nu förstår ni alla hur intressant jag tyckte SCBs partisympatiundersökning var idag.

Intressant?

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , ,

Det här inlägget postades i Allmänt. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>