Jag har varit på yra!

Vi gav oss iväg från stugan ett dygn ungefär för att delta i Orsayran i onsdags. Orsayran som består i huvudsak av ett antal musikframträdanden i just Orsa. Vi startade den kvällen med att inta en jättegod middag på Strandrestaurangen vid Orsasjön. Sen när vi satt där och hade precis ätit färdigt så dyker Mats Eriksson som skriver på momsbloggen.se in på restaurangen och pratar med oss en liten stund. Det visade att han sett på Facebook att vi var där och när han passerade Orsa på sin momspromenad genom landet. Facebook förenar verkligen människor och det var med stor behållning Mats lämnade oss för att fara vidare genom Sverige.

19 juni så var vi till Björnparken i Orsa/Grönklitt. Fantastiskt ställe egentligen och vi såg samtliga djur utom vargen som nog tyckte det var lite för varmt ute och låg bland buskarna antagligen och tryckte. Björnparken är verkligen värt ett besök.

På vägen hem stannade vi till vid fäbodbyn Fryksåsen precis bredvid björnparken och åt en våffla och drack lite kaffe. En verklig fint skött fäbodby är det med en vidunderlig utsikt över både Orsasjön och Siljan. Den är också väl värt ett besök om ni har vägarna förbi.

Nu till helgen ska goda vänner hälsa på oss här i skogen och på söndag ska vi till Dalhalla och se Tom ”tjuren från Wales” Jones som då uppträder där. SMHI säger att vädret ska bli bra och det gör ju inte saken sämre.

 

Intressant?

 

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *