Tjuren från Wales Ägde!

I helgen har vi haft besök av goda vännerna Birgitta och Lennart och för första gången på två veckor hade vi riktigt tur med vädret och Dalarna kunde visa sig från sin bättre sida. Vi har besökt de flesta platser i Rättvik som är värda att besöka. Mest uppskattat av Birgitta blev dock mörksuggan eller Rättvikssuggan som vi kallar figuren. Mörksuggan är från början visualiserad av konstnären Verner Molin och är en skapelse som tillkommit från början för att skrämma barnen på orten med. Idag har mörksuggan en annan betydelse i folktron – den skyddar nämligen mot onda krafter.

Under lördagen ägnade vi oss åt svensk semesterkultur som att äta sillunch och bada tunna på kvällen och dricka bubbel. Fantastiskt roligt och trevligt på alla sätt och vis. Gästerna passade till och med på att bada i tjärnen fast det var riktigt, riktigt kallt.

Så kom vi till helgens höjdpunkt som var att gå och se Tom ”Tjuren från Wales” Jones på Dalhalla. Det var mitt första besök på Dalhalla någonsin och vilken upplevelse det var.

Så kom han in då denna 72-åriga legend och levererar en artistupplevelse som heter duga! Vilken röst!

När så Tjuren så sjunger den välkända låten Delilah visade några damer i publiken den goda smaken att vifta med några trosor upphängda på galgar. Ja, det var sannerligen en upplevelse att se denna legend leverera på samma sätt som i stort sett när det begav sig på 60-talet. Vi var överens om att upplevelsen var så stor med platsen och artisten att vi borde göra ett Dalhallabesök till ett årligt evenemang under vår semester.

Till sist vill jag tacka Birgitta och Lennart för att ni ville komma och besöka oss i helgen. Ni förgyllde vår helg med kulturupplevelser, festligheter, god mat och ert väldigt trevliga sällskap.

Intressant?

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

2 thoughts on “Tjuren från Wales Ägde!

 • 25 juli, 2012 at 17:48
  Permalink

  verkligt trevligt! Har funderat länge på Dalhall så det var roligt att se och läsa om upplevelsen!
  ”trosor på galgar” hehe=)

  Reply
  • 25 juli, 2012 at 18:05
   Permalink

   Det är verkligen värt ett besök 🙂

   Reply

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *