Allt är gratis?

Häromdagen fick jag vara åhörare till ett samtal mellan två äldre herrar som haft lite att göra med sjukvården på senare tid. Den ena av herrarna hade precis varit inne och gjort en ganska omfattande operation. Samtalet gick enligt följande

–          Du vet sa herre 1 att det kostar ju bara 80 kronor om dagen att ligga på sjukhuset och då får man hur mycket mat som helst och dessutom uppassning också.

–          Herre 2 svarar; vi har världen bästa sjukvård. Inget annat land har så bra sjukvård som oss!

–          Herre1: Dessutom är den gratis. Min operation kostade över 100 000 kronor antagligen och det kostade mig bara 80 kronor om dagen att ligga där.

I samband med detta uttalande tittade jag på min bordsgranne och sa

–          Det är ju bra att de är nöjda med att sjukvården och att vi får nöjda medborgare för alla de hundratusentalskronor vi betalar in i skatt årligen, vi andra som fortfarande är tvungna att producera på något sätt.

Min bordsgranne bara log lite och sen fortsatte samtalet att handla om något annat.

Intressant?

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *