Det kostar att vara taskig!

Noterar att dramat inom S fortsätter med nya turer. Denna gång handlar det om att Omar Mustafa bryter tystnaden kring affären kring honom och lämnar partiet. Samtidigt verkar det som att det förekommer en maktkamp i Stockholms arbetarkommun där man försöker kuppa bort Veronica Palm till förmån för Ylva Johansson som ordförande.

Hela affären visar på hur djup S kris egentligen är och man måste fråga sig om inte hela historien visar tydligt på att S inte är ett regeringsalternativ med ett tydligt och genuint ledarskap i styrhytten.

Men sen tycker jag också att hela affären visar på den mest beklämmande avarten inom politiken. När man inte är tydligt och genuin i sitt ledarskap och man tar till enkla och rätt korkade metoder för att lösa ett problem för sig själv. Det är ju inte första gången sådana här saker händer  där folk är taskiga mot varandra och försöker skylla ifrån sig sitt eget ansvar i en historia. Det förekommer titt som tätt i vilket av partierna som helst.

Men man ska också veta att tar man till sådana taskiga metoder att ofta blir det så att what you gives around comes around. Fast det är sällan någon har kunnat kalkylera fram vad kostnaden blir för en själv. I den här affären är kostanden rätt uppenbar och direkt. Veronica Palm kommer inte att kunna sitta kvar, hon har tappat för mycket förtroende på vägen, tror jag.

Så till alla som vill hänge sig till sådant här taskigheter framöver vill jag ge ett gott råd.

Det kostar att vara taskig mot andra! Men du kommer aldrig att kunna räkna ut vad kostnaden blir. Har du otur kostar det hela mer än vad det smakar och du kanske mister allt som du kämpat för.

Intressant?  

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , ,

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *