Miljontals grodor och ormar

För första gången i år har vi spenderat en långhelg på landet. Vackert väder och allt. Jag har satt upp en budgetvariant av växthus. Vill se att mitt system för hur växterna inte ska torka ut när vi inte är där i veckorna ska testas innan vi skaffar ett riktigt växthus. Om min variant med självvittnande krukor visar sig fungera blir det ett litet större och bättre till nästa år.

våren 13 1

En annan sak som slog mig i helgen är det här att grodor och salamanders är fridlysta och så mycket hänsyn tas till dessa både när man ska bygga nytt och vid ombyggnationer av vägar. Till exempel om man hittar grodor och salamanders när man ska bygga nytt någonstans så får man sällan bygga där om det inte redan finns en byggnad där. I Bromma när de byggt om Spångavägen har de gjort avskärmningar för grodorna som finns där i närheten av vägen, samt satt upp skyltar att man ska köra sakta för det finns grodor på vägen.

grodspel våren 13

Det finns miljoner grodor på landet upptäckte jag i helgen när vi var där. De spelade nämligen i tjärnen. Överallt låg de i drivor och lät. Till och med hunden blev rädd för dessa konstiga varelser som lät och parade sig runt hela tjärnen. Jag blev väldigt fascinerad av det hela. Men så förstod jag varför vi har väldigt mycket orm kring stugan också. Där det finns grodor finns det också ormar. Ormar är för övrigt också fridlysta. Men det är svårt att förstå att både grodor och ormar är fridlysta då de finns i miljoner hos oss på landet bara.

Men sen när vi kom tillbaka till Stockholm ikväll hade alla träd slagit ut sen vi lämnade i torsdags bara. Det har de nämligen inte gjort på landet. Björkarna och rosorna har inte ens fått musöron ännu. Det är ganska lyxigt faktiskt att man får möjlighet att uppleva våren två gånger. Visserligen har jag lite allergi med lövsprickning. Men det är inte så farligt att jag ändå kan uttrycka att jag personligen tycker våren är det bästa och vackraste årstiden som vi har i det här landet.

våren 13 2

Intressant?

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

One thought on “Miljontals grodor och ormar

  • 9 juni, 2013 at 03:08
    Permalink

    Värmdö 10:37 | 29 april 2013 Tusentals grodor dödas på vägarna varje år. Nu ska det byggas tunnlar för grodorna. NVP var med när Trafikverket inventerade kärlekstörstande grodor på friarstråt över dödens väg, Stavsnäsvägen.

    Reply

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *