Det gör inget att kapitalisterna blir rikare?

Mikael Damberg (S) och Magdalena Andersson (S) har skrivit en replik på Erik Ullenhag (FP) och Carl B Hamiltons (FP) debattartikel om att finanspolitiska rådet konstaterar att ginikoefficienten är närmast oförändrad sedan 2007. D v s klyftorna när det gäller inkomster har inte ökat så mycket med Alliansregeringen som vänsterpartierna hävdar.

Mikael Damberg och Magdalena Andersson menar visserligen att inkomstskillnaderna ökade också under Göran Perssons regering men det var kapitalisterna som fick det bättre. Alltså den tiondel i samhället som redan var rika. Vi andra fick det inte bättre på något sätt. Och det tycker Socialdemokraterna är bra?!?

Konstigt resonemang. Det är ok att inkomsterna ökar men bara om denna ökning gynnar de redan rika?

Ja, ja

Men sen måste jag också ge en eloge till Malena Rydell och Mikael Feldbaum, som i Dagens Arena lyckas med konststycket att tillskriva att den unga högern 2001 bestod av Johan Norberg och en massa andra?!? Roligaste meningen jag har läst på länge. Sen lyckas Malena Rydell och Mikael Feldbaum också med konststycket att påstå att vänstern egentligen står för ett valfrihetsmotstånd. Vad jag har för mig däremot är att motståndet från vänster handlar om vinster i välfärden. Inte om valfriheten? Menar skribenterna alltså att Stefan Löfven vilseleder då han säger att begränsa vinster i välfärden inte betyder en försämrad mångfald och valfrihet?

Men, men….Malena Rydell och Mikael Feldbaum kan ju mycket väl ha rätt att det är ett valfrihetsmotstånd vi nu skådar. Mikael Damberg och Magdalena Anderssons artikel om ökade klyfter ger ju skribenterna rätt på ett sätt. Det gör ju inget att inkomsterna ökar bara det är den rikaste tiondelen av befolkningen som kommer i åtnjutande av denna ökning, dvs kapitalisterna.

Som Johan Norberg brukar uttrycka det världen blir bättre för varje dag som går.

Intressant?

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *