Man kan aldrig stressa på en kombo orm-oxe!

JobMed det vackra vädret som kommit till oss för första gången på två somrar tror jag att det vänder nu. För efter ett år som kan sammanfattas med kyla, sjukdomar, idioter och bästa vännens hastiga död känner jag nu att jag håller på att ta mig tillbaka till något slags normaltillstånd.

Vad livet velat visa mig med att maken fick twar som tagit cirka ett år för att gå över, att jag skulle hamna i en sjuk omgivning arbetsmässigt och att bästa vännen skulle dö från mig inom loppet av två månader får väl livet svara på ensam inför mig. Men det har ibland varit nära att jag slagit upp Jobs bok i bibeln och försökt förstå vad det är för ödmjukhet jag ska lära mig nu? De som känner mig vet ju att jag inte på något sätt varit förskonad från sorger.  Men att de dyker upp i orkanstyrka var tionde år kan man fundera över på ett mer filosofiskt plan. Troligtvis beror det på mig själv är min egen teori. Jag är en person som sällan varit bra på det där med rutiner. Alltid när livet blir för rutinartat och jag tycker jag inte lär mig något, har jag en tendens att dra till mig trubbel.

Hur som helst, det som ändå tagit hårdast på mig den här gången är ändå min väns hastiga död. Det var länge sen jag har funderat så mycket på vad som är meningen med mitt liv, som jag har gjort den här våren. Inte har jag hittat något svar på den frågan heller. Men det gör inget. För är det något som jag har självkännedom om så är det att man kan aldrig stressa på en person som är född i oxens tecken enligt det västerländska horoskopet och född i ormens år enligt det österländska. Det tar den tid det tar. Men det känns ändå lite som jag har fått bitarna att falla lite mer på plats och att energin börjar återvända till mig. För det är det sämsta med att känna sig vilsen p g a yttre omständigheter som man inte rår över. Det är den energiförlust som jag drabbats av. Det är också därför jag vet att jag börjar se lite ljusare på det hela, det är när jag börjar känna att energin börjar återvända till mig igen.

En annan sak som är bra med att vara en orm-oxe kombo är att de där energiförlusterna aldrig ersätts med någon slags överskottsenergi som resulterar i någon slags maniskhet. Är helt enkelt inte en sådan personlighet. Mig går nämligen inte att stressa fram något av. Det tar den tid det tar men är det något jag känner tillit till är att det då också för det mesta antagligen blir det bästa jag gjort i livet.

Intressant?

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , ,

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *