Alla borde ha en Mörksugga!

Nu har vi återvänt till Stockholm efter två veckor på landet. Maken har haft semester och jag som egen företagare har aldrig någon egentlig semester. Men förutom att skriva lite under dessa två veckor har jag också gjort annat, som att tillverka min egen Mörksugga i betong.

Mörksugga

Mörksuggan är från början ett folkväsen som fått stark förankring i Dalarna. Från början skrämde föräldrar sina barn med att mörksuggan skulle komma och ta dem om de inte höll sig inne efter mörkret infallit och det okända härjade i skogarna. Ett effektivt sätt antagligen. Efterhand har mörksuggan kommit att bli förknippad med att hålla ondskan borta. Nu står vår egen 50 cm höga och 50 kg tunga mörksugga och vaktar vår gård i Dalarna.

Trots att jag inte tror på folkväsen, så är det ändå lite charmigt tycker jag. Lika väl som man kan ha trädgårdstomtar och trädgårdstroll kan man ha en mörksugga tycker jag.

Jag kan tillverka dessa på beställning om det är någon som tycker de är charmiga. De är gjorda i cement och som sagt väger 50 kg. Därför är 50 cm mörksuggan den största jag kan tillverka, men mindre går också bra. Om ni vill beställa en kan ni skicka ett mail till maria.hagbom@bredband.net och få prisuppgifter och gestaltning mm.

För övrigt står hösten för många andra intressanta projekt för mig. Jag ska se till att få min bok tryckt och har lite andra roliga projekt att se fram mot. Det politiska börjar också bli väldigt intressant med start från hösten. Det är alltså en intressant tid vi går till mötes och det känns bra.

Intressant?

Läs även andra bloggares åsikter om

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *