Ja, det är hårt att vara beroende av andra, Stefan Löfven!

BeroendeJa, jag har inte haft tid med bloggen under sista tiden, nu igen. Men det är så när man jobbar hårt för sitt oberoende och sin självständighet. Sin frihet att slippa vara beroende av andra. Därför är jag den första att förstå vad Stefan Löfven nu går igenom, när han tvingas konstatera att han likväl som alla andra i det här landet kommer kunna se sig vara tvungna att förlita sig på politiska beslut efter valet 2014. För i en intervju i SVD säger sig statsminister Fredrik Reinfeldt att de borgerliga kan komma att rösta mot en S+MP regering som inte släpper in V i regeringen. Att riksdagen kan tvinga S-ledaren att släppa in V i regeringen av olika skäl. Att det är länge sen, vilken S-ledare som helst kunde förlita sig på ett brett stöd för en svag minoritetsregering.

Ja, så här är det för alla oss andra medborgare att tvingas leva med nyckfullheten av politiska beslut. Vilket kan innebära att den där invandrade kvinnan som jag pratade med för några månader sen, ensamstående med 2 barn, som efter tre år lyckats jobba ihop tillräckligt mycket pengar för att köpa sig sin egen bostad. Det för att hon har ett jobb i ett RUT-företag. En anställning där hon och hennes barn får förlita sig på att en S-ledd regering inte halverar RUT efter valet och gör henne arbetslös.

Så här kommer de också vara för alla de ungdomar som fått ett jobb inom byggbranschen på grund av den halva arbetsgivaravgiften, när en S-ledd regering vill fördubbla skatten på arbete för unga, för att de istället vill tvinga ungdomar att plugga tills de är 25 år. Det finns ju rätt många ungdomar som inte vill plugga alls. De vill jobba och tjäna sina egna pengar. Eller alla vill inte in i ett nytt kunskapslyft eller i AMS-utbildningar för att tillfredställa en S-regering önskan om att administrera arbetslösheten.

Eller alla de som framöver inte kommer kunna lämna en sjukskrivning och komma tillbaka i jobb för att en vänsterregering hellre gömmer, glömmer och dömer människor i systemen, istället för att ge drivkrafter för människor att komma tillbaka i arbetslivet?

Eller alla de där restaurangföretagen som kanske inte kommer överleva när Löfven & Co vill fördubbla restaurangmomsen. Att inte kunna leva på sitt arbete för att man är beroende av nyckfulla politiska beslut, bara för att de kan, är den största graden av ofrihet i ett rikt modernt land som vårat ändå är.

Ingen regering än Alliansregeringen har i modern tid, genom att investera i många eftersatta områden, sett till att vi alla successivt kommer få det så mycket bättre framöver. Investeringarna i vägar och kollektivtrafik leder till en effektivare vardag när det gäller tid, miljö och välbefinnande. Investeringar när det gäller nya och ombyggda sjukhusbyggnader bidrar till en bättre vård och en bättre arbetsmiljö för personalen. Investeringarna i form av stöd till tjänstesektorn med Rut och sänkta momsnivåer bidrar till att jobb skapas för att möta allt fler som vill och kan jobba! Mer sådana investeringar behövs. Det är sannolikt det bästa sättet vi känner till som gör att vi kan möta de utmaningar när det gäller tillväxt och de ökande behoven inom välfärden i framtiden.

Det möts av en handfallen opposition vars enda åtgärd är att höja skatter. Allt för att värna och skydda det gamla industrisamhället och dess produktionsorganisation. Industriproduktionen som genom teknikutvecklingen och ett högre välstånd i världen generellt är pensionsmässig. Det för att det enda man är ute efter är makten. Makten att bestämma över ditt och mitt liv, utan en endast tanke, en idé om hur vi ska möta våra framtida utmaningar när det gäller föränderlig arbetsmarknad som ställer andra krav än under industrialismen och de utmaningar vi har inom välfärden med den demografiska utvecklingen.

Ja, det är hårt att vara beroende av politiska beslut Stefan Löfven. Men nu kanske du förstår och kan sätta dig in i vad vi skulle känna om du tvingas ta in V i en regering för att S endast är intresserad av makten.

Intressant? 

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , ,

One thought on “Ja, det är hårt att vara beroende av andra, Stefan Löfven!

  • 8 december, 2013 at 08:00
    Permalink

    NOVUS NOVEMBERMÄTNING. Stefan Löfven har öppnat dörren för en regering med borgerliga partier. Men i den senaste väljarbarometern från Novus som presenteras av TV4Nyheterna har de rödgröna partierna egen majoritet. Moderaterna ligger samtidigt ligger på sin lägsta nivå sedan valet.

    Reply

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *