Bloggen förändras

För några månader sedan tänkte jag lägga ned bloggen helt och hållet. Anledningen till detta var att jag inte längre hittade motivationen till att driva den vidare när mitt liv blev för upptaget av annat än av politik och samhället.

Men efter att ha funderat några varv till så förändrar jag innehållet på bloggen istället och driver den vidare. Nu kommer fokus vara på mat och trädgården från vårt lantställe som är beläget cirka 8 km utanför Rättvik. Det handlar alltså mycket om mat lagad i trädgården. Det i samklang när jag beskriver hur jag utvecklar min trädgård mitt i skogen som går från att vara en skogstomt till att bli en oas mitt i skogen. Det kommer bli mycket bilder från mina försök att skapa trädgårdskonst framför allt i betong.

Men jag kommer sannolikt också fortsätta att skriva om politik och då framför allt om välfärden som är mitt stora intresse men också säkert om företagande i allmänhet.
Men för att visa min nya inriktning mot mat kommer här ett enkelt recept på Röding som sätter startskottet för försommarens ädelfiske som vi har i tjärnen 50 meter från stugorna

BlogginläggRöding med gräslök och dillsås och färskpotatis

Röding (går lika bra med annan småfisk som liten regnbåge)
Färskpotatis
Crème Fraiche
1 knippe gräslök
Dill
Salt och Vitpeppar
Salta och peppra fisken och fyll den med kryddörter som gräslök och dill. Andra kryddörter går också bra. Lägg Rödingen i ett grillhalster och grilla det cirka 5 minuter på var sida på grillen. Koka potatisen med dill i.

Blanda hackad gräslös och dill med crème fraiche och salt och peppra med vitpeppar.         Servera med en god kall öl och knäckebröd till

 

Intressant?

 

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *