Midsommar!

SillSom alla kan förstå firar vi midsommar på landet. Midsommar i Dalarna är otroligt härligt. Grönskan är som vackras och ljuset så otroligt härligt. Trots att det är väldigt traditionstyngt försöker jag införa något annorlunda inslag i firandet på något sätt. Förutom den traditionella sillunchen förstås. Jag själv är inte så förtjust i matjessill, men naturligtvis finns alla traditionella sillsorter också på vårt midsommarbord.  Jag uppskattar däremot egen inlagd sill och i år har jag gjort egen vanlig inlagd sill och chili- och limesill. Att lägga in egen sill är så lätt. Till åtta urvattnade sillfiléer gör du en lag på 1 dl Ättika (12%), 2 dl strösocker, 3 dl vatten och kokar ihop det och låter det svalna.

Sen skär du sillen i bitar och lägger i en burk. För den vanliga inlagda sillen skivar du rödlök och en liten morot och lägger i lagerblad och 8 kryddpepparkorn i burken. Slå sen på hälften av lagen.

Till Chili- och limesillen strimlar man en röd chili och tvättar en lime noga i ljummet vatten och skivar den, samt skivar purjolök och har i rikligt med Koriander. Sen häller man bara på resten av lagen på denna.

Chili och limesillen är jättegod och den gör jag varje år.

Naturligtvis blir det också det traditionella grillade på kvällen.

Det är härligt med midsommar. Riktigt härligt!

Intressant?

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

 

2 thoughts on “Midsommar!

  • 16 juni, 2014 at 11:51
    Permalink

    Tack för receptet på Chili och limesillen. Den ska vi ha med på det skånska midsommarbordet! 🙂 Ha en skön midsommar!

    Reply
    • 16 juni, 2014 at 16:39
      Permalink

      Ha en skön midsommar ni också i Skåne

      //Maria

      Reply

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *