Och vädret är normalt

midsommar i rättvikDå var vi laddade och klara för att återigen fira en traditionell midsommar på landet i Dalarna. För oss är midsommar nästan den största helgen att fira. Därför lägger vi ner lite mer tid på både mat och dryck denna helg. Eftersom maken och hunden åkte upp för några dagar sedan kommer jag ta tåget – Maspilen – till vackra Rättvik där jag blir hämtad. Så i går kväll gjorde jag den sista maten som vi ska ha till det grillade på kvällen. Min egen barbequesås. Det är enkelt att göra denna sås fast den tar ett antal timmar att koka ihop. Därför brukar jag göra rätt mycket för den klarar sig länge i kylskåp och man kan använda den som marinad till grillat också. Här kommer receptet

5 dl oxbuljong
1 dl dijonsenap
2 msk vitvinsvinäger
1 dl worcestershiresås
2 dl tomatpuré
1 msk Liquid smoke
2 tsk chilipulver
2 krm chiliflingor
1 dl farinsocker
1 dl strösocker

bbq sås1Blanda ihop alla ingredienserna i e tjockbottnad kastrull. Koka upp och låt sjuda mellan 2-3 timmar tills såsen tjocknat. Du bör röra om ofta. När det återstår cirka 30 minuter av koktiden skivar du ner några vitlöksklyftor i såsen. Sen är det bara sila av vitlöken och såsen i burkar. Denna bbqsås har en väldigt god balans mellan det rökiga och sötma.

bbq såsNu får ni alla ha en skön midsommar! Ja och vädret? Det är fullständigt normalt. Lite regn, lite sol och inte så där varmt som alla egentligen hoppas på. Men det gör inget, vi firar gärna och mycket ändå.

Intressant?

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *