En superhelg på landet!

Som vanligt har vi varit på landet i helgen och fortsatt bygget av friggeboden. Det är så himla skönt att man har ett proffs i familjen när man ska bygga något, nämligen maken. Han jobbar numera inte i produktionen utan på kontor så han tycker det är rena terapin att få snickra lite på landet. Så i helgen har han reglat. Nästa helg ska vi lägga taket och sätta i dörrarna. Sen är det bara panelen kvar som vi tar helgerna efter det. Så när vi väl får semester v31 ska vi bara njuta en hel vecka.

friggan1 friggan3

God mat har vi också ätit i helgen. Ja, faktiskt min favoritmat. Wokade kräftor och Moules marinière – Vinkokta musslor. Så gott och enkelt att förbereda och laga i ordning. Oerhört gott varma sommardagar som det har varit i helgen.

musslorkräftor

Kräftorna

Köp ett paket djupfrysta kräftor och när du tinat dom häll bort spadet och blanda en ny marinad som består av

Lime
Chili
Färsk Koriander, Timjan och bladpersilja
Salladslök
Vitlök
2,5 dl Olivolja
½ dl vitvinsvinäger
Salt och peppar

Ta fram en stor bunke Riv skal av limen och skiva den tunt. Dela chilin och ta bort fruktköttet och fröna. Strimla chilin tunt. Finhacka kryddörterna, löken och vitlöken. Häll på olivoljan och vitvinsvinägern. Salt och peppra. Sen lägger man i kräftorna i marinaden och rör om och låter dessa marinera över natten i kylskåp.

Sen är det bara att woka kräftorna i marinaden i en stor wokpanna. Eller som vi gör det i stekbordet i trädgården.

Vinkokta musslorna

Enkelt att göra. Skrubba rent musslorna och klipp bort tofsarna från denna.

Valfria kryddörter helst tre sorter. Det kan vara persilja, timjan, basilika, oregano mfl.
Lök
Vitlök
4 dl vitt vin
3 dl grädde
Salt och peppar

Fräs på kryddörterna, löken och vitlöken i en stor kastrull eller som vi gör i stekbordet. Hälls på vinet och grädden, salt och peppra och låt det koka ihop lite. Sen häller ni bara ned musslorna i spadet och låter de öppna sig av värmen. Låt koka en stund. Ta bort de musslor som inte öppnar sig.

Eftersom vi inte har någon ugn på landet brukar vi servera Pommens pins till kräftorna och musslorna. Om man vill kan man också servera dip till dessa. Men jag brukar tycka det är rätt onödigt utan njuter av smakerna av kräftorna och musslorna

 

Intressant?

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *