När ens hobby blir ens yrke och ens yrke blir en hobby.

Det var ett bra tag sen jag bloggade nu och det är medvetet val ifrån mig. Jag står åter inför stora förändringar när det gäller mitt yrkesliv, då jag inom kort kommer öppna egen ateljé och en liten butik i anslutning till denna. Ni kommer att naturligtvis bli informerade om när den stora invigningen sker. Jag kommer vara i gång i god tid inför julen och som av en händelse är det väl julsaker som är mest aktuella i butiken från början. Min inriktning kommer ni också bli varse om och än så länge så kommer jag kunna ge er en ledtråd att det handlar om festligheter och framför allt våra årstidsfestligheter som påsk, midsommar, kräft- och surströmming och julen. Till det kommer det tillkomma också alla hjärtans dag, mor- och farsdag och alla helgona. Jag älskar sådana här fester med mat och dryck och att göra det vackert hemma. Det om något tycker jag skapar positiva strukturer i en kaotisk värld. Och vad man just nu kan säga om omvärlden är väl att det är kris och kaotiskt. Tyvärr tror jag det kommer fortsätta att vara på det sättet ett bra tag framöver.

Så denna blogg kommer att formatera om sig till att bli en hemsida och webbutik. Naturligtvis kommer jag blogga också, men då kommer det handla mer om mina produkter, festligheter, mat och dryck. Men också kommer jag blogga mycket om min resa på vårt lantställe och om att förvandla en tråkig skogstomt till en prunkande paradis mitt i Dalarnas skogar.

Jag har ju skrivit på bloggen om denna förvandling ändå från våren 2010, med bygget av gäststugan och bastun och omvandlingen av skogen till trädgård. Nu i sommar har vi byggt ett växthus om 10 kvm. Med detta växthus är det slutbyggt på landet. Nu fokuserar jag på att odla och min betongkonst framöver. För fler figurer ska få plats i trädgården och jag har höstsått cirka 25 olika perenner som förhoppningsvis kommer att blomma nästa vår.

Mitt andra företag Reletik finns kvar. Men jag kommer formulera om Reletik också till att handla om samhällsanalys. Jag återkommer om detta så småningom, jag har inte bråttom med detta. Det kommer sannolikt bli min hobby framöver. Så kan det bli när ens hobby blir ens yrke och ens yrke blir ens hobby.

Men till att börja med får ni ett axplock av bilder på hur förändringarna varit på landet sen 2010. Tyvärr har jag få bilder kvar från före 2010, då vi hade inbrott i vår lägenhet och de tog vår dator, med alla bilderna i och jag inte tagit någon backup på denna. Numera har jag den möjligheten för att kunna spara sådana bilder som är betydelsefulla för mig.

bygget av lillstugan 2010 2011

2010 – 2011 byggde vi lillstugan. Man kan se lite av hur trädgården – eller skogstomten såg ut innan bygget.

2014

Efter stugbygget tillkom det en badtunna, mörksugga, betongbord, köksträdgård och ny grillplats i anslutning till lillstugan.

lite småpyssel

Lite mer tillkom i april i år till min 50-årsdag. Jag målade grillen och blev klar med en Rättvikshäst i betong. Hästen möter 50 cm i manken.

växthuset

I födelsedagspresent önskade jag mig ett växthus och det blev det ett. Det blev ju inte klart förrän i juli och därför blev det lite si och så med odlingarna i år. Men nästa år, då ska jag sätta gång redan i april.

mitt smultron

Så nu är det färdigbyggt på landet och nästa år är det bara underhåll och trädgården som fixas med. Samt att jag till nästa år ska göra lite betongfigurer som kommer placeras lite här och där. Jag har alltid en plan för mina figurer och de följer det naturliga för platsen och att vi är i Rättviks kommun och Dalarna.

blommor1

För ordningens skull vill jag dock visa några av de blommor som finns hos oss redan nu. Jag har som skrivet är satt frö om cirka 25 olika perenner. Förhoppningsvis kommer de att växa till sig till våren om den bara blir lite varmare än vad den var i år.

Intressant?

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

2 thoughts on “När ens hobby blir ens yrke och ens yrke blir en hobby.

 • 13 oktober, 2015 at 13:47
  Permalink

  Alltså .. den grillen skulle jag vilja ha så gärna att det finns risk att den hamnar hemma oss genom ren tankeöverföring. Men, riskerar inte det vackra motivet att försvinna efter en vinter eller längre tid ute i väder och vind?

  Det ska bli ett nöje att få ta del av utbudet i din webbutik. 🙂

  Reply
  • 13 oktober, 2015 at 14:30
   Permalink

   Tack!

   Grillen är målad med utomhusfärg. Så jag kan måla på det om det behövs.

   Reply

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *