Jag skapar under eget namn

Ett annat sortimentDenna helgen kan sammanfattas med ett ord bara – Bra!

Jag har fått sålt lite och flera nyfikna har varit nere i butiken hos mig på Bergslagsvägen 41 i Bromma.

För mig är julen praktiskt taget över och jag har massa fina nya saker på gång i ateljén, som nya fat, ett litet smyckeskrin, krukor, vinglasfot (med ett glas i så klart) ram och ett antal ljushållare. Dessutom har jag gjutit en Mörksugga, som är ca 40 cm hög, som man med lätthet kan placera i sin trädgård också vintertid. Bild kommer till nästa helg.

Någon har frågat mig varför jag heter Ett annat sortiment och inte under mitt eget namn.

Jag kan svara på det. Jag skapar i mitt eget namn, allt som är i ateljén. Men namnet Ett annat sortiment, drar till sig nyfikna besökare.  Men man behöver inte tvivla om det är jag som gjort sakerna. Under varje sak som jag gjutit har jag markerat med följande. handgjortavMH

Ekorre

För övrigt tycker jag själv att Ekorren är väldigt söt. Med ett ledljus i denna passar den in i vilket barnrum som helst som en liten belysning i fönstret eller på nattduksbordet. Överlag är jag överförtjust i dessa batteridrivna ledljus. Om man dessutom har laddningsbara batterier i dessa är de miljövänliga. De ger också ungefär samma sken och stämning som vanliga ljus ger. Man behöver inte vara rädd för att man glömmer dessa och därigenom bränner ner lägenheten. Jag har några fina ledlyktor till salu i butiken just nu. De håller att stå ute i regnet dessutom. Jag vet för jag har prövat.

Annars är min grej egentligen att göra personifierade alster med egengjord dekor på. Det kan gälla dopfat eller en liten ram med ett foto i. Eller en kruka som man själv vill ha ett eget mönster på.

Det är inte heller ett problem för mig att man gör en beställning genom att maila mig bild till ettannatsortiment@mariahagbom.se och skriva vad man vill ha textat, så gör jag en layout och skickar tillbaka innan vi trycker det på vilket föremål som helst. Små saker som fat mm kan jag dessutom skicka till er om ni bara betalar frakten. Tyngre föremål är däremot ohållbara att frakta till en rimlig kostnad. Det går men det är rätt kostsamt.

Klart jag har en prislista för allting. (ink. moms 25%)

Dopfat/tavla om har gjorts speciellt för gossen Melker
Dopfat/tavla om har gjorts speciellt för gossen Melker

I nuläget kostar t ex en större tallrik 198 kronor i butiken.

Om du vill ha en layout gjort på denna tar jag 150 kronor till.

För själva trycket tar jag 100 kronor till.

Det kommande smyckeskrinet kommer kosta cirka 275 kronor.

Att sätta ett personligt foto i detta kommer kosta ca 150 kronor. Vill ni lägga till namn eller annat kostar cirka 100 kronor till. Frakten för fat och mindre saker kostar mellan 155 – 235 kronor beroende på vikt.

Däremot är det inte speciellt lyckat att komma in med en bild till mig. Jag har ingen skanner. Då är det bättre att E-posta bilden och vad du vill ha textat. Eller komma in med allt i ett USB-minne. Då kan jag ordna det mesta på någon kvart. Under tiden kan du dricka en kopp kaffe hos mig och kolla runt i ateljén.

Under december fram till jul kommer jag ha öppet

Fredag 13-18
Lördag 10-15
Söndag 10-15

21-23 december 10-18

Julafton 24 december 10-14

Efter julafton kommer jag ha stängt och öppnar igen med nya öppettider i januari.

 

Varmt välkomna att besöka mig till helgen i butiken Ett annat sortiment, Bergslagsvägen 41 i Bromma

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *