Intensivt designarbete

Just nu håller jag på med ett intensivt designarbete och formskapande. Jag har säkert skrivit om det tidigare att när det gäller betong så handlar det om formarna. Formar tar tid att ta fram och sen är det inte bara formarna som tar tid att ta fram, utan också eventuella stödformar.

Men sen är det som så mig att jag tycker betong gör sig snyggast i parker och trädgårdar i offentliga miljöer och till viss del på balkonger. Eftersom jag dessutom vill designa och formge mina egna saker tar det en himla tid att få fram hållbara formar.

IMG_2649Men i dagarna kommer jag vara färdig med min första egenhändigt formgivna trädgårdsbänk. Jag håller på att provgjuta den nu. Det syns lite dåligt på bilderna, men det är siluetterna av en älg, björn och varg som utgör långsidorna på bänken. Sitsen kommer vara av lärkträ, som också ligger i mitt tänk med betong. Betong gifter sig väldigt bra med växtlighet och där ingår trä. Bänken kommer vara 115 cm lång och 45 cm bred. Till helgen kommer jag sannolikt kunna presentera min provgjutna bänk, som är tänkt att vara för parker och trädgårdar. Denna trädgårdsbänk kommer ha namnet Dalarna och till denna kommer jag designa en kruka – Mörksugga – som kommer vara ca 55 cm hög. krukamörksugga

Efter dessa bänkar och krukor tänker jag formge ytterligare en trädgårdsbänk och kruka i samma storlek, som kommer ha motivet av hyacinter istället. Dessa ska jag börja forma nästa vecka. Denna bänka och kruka kommer döpas till Åkeshov. Namnet kommer sig av att håller till i Åkeshov med ateljen och att tydligen så odlades det gärna hyacinter i parken när slottet uppfördes.

 

bänkhyacintkrukahyacint

 

Så klart så kommer jag fortsätta gjuta mindre fat, skrin, ljusstakar, ljushållare, figurer mm. Mindre saker i betong lämpar sig för inomhusbruk mer. Möbler i betong tycker jag kan passa inomhus om det är mindre saker som ett mindre bord, pall mm. Om man inte har det väldigt stort hemma. Betong har nämligen en förmåga (i mitt tycke) att ta över rätt mycket. Då behövs det stora ytor för att ett stort matsalsbord i betong skulle passa in. Naturligtvis gjuter jag gärna möbler i betong på beställning om man vill ha det. Det mesta går att ordna. Hur det än är så handlar det mesta om tycke och smak och om någon vill ha sig ett matsalsbord så går det att ta fram.skrin

IMG_2650För övrigt handlar den närmaste tiden för mig att börja med mina balkonginredningar för små balkonger. Man kan ju tro att det är lite plågsamt att börja prata sommarbalkonger redan nu i januari. Men trädgårdssäsongen börjar i det närmaste nu och i februari om man är intresserad av stadsodling/balkongodling. Nu ska blommorna klippas ned och sticklingar tas. I februari ska frön sås inomhus och förberedelserna för marknadsföring mm vad jag kan bidra med måste igång i februari. Så för mig börjar våren redan nu.

Det är väl en härlig tanke – att våren börjar redan i slutet av januari!

 

(Om ni är intresserade av att få del av vad jag kan göra eller intresserad av mina bänkar och krukor kan ni ringa mig på 0725-766 222 eller maila ettannatsortiment@mariahagbom.se)

Intressant?

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , ,

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *