Låt oss stötta Ida mot jätten!

Foto från unikonrainwear.se
Foto från unikonrainwear.se

Idag läser jag i DI om en vän och småföretagare, som ligger i tvist med Nikon om deras varumärke. Ida Karlbom har startat företaget Unikon rainwear, som säljer som det står i företagets loga just exklusiva regnkappor. Ida har investerat flera hundratusen kronor i företaget och har byggt upp sitt företag under de senaste 9 månaderna. När hon registrerade varumärket Unikon på PRV så kunde de inte se kopplingen till Nikon i detta varumärke och godkände hennes registrering. Men sen upptäckte Nikon hennes registrering, överklagade dennaoch PRV underkände då hennes registrering.

Jag förstår inte varför? Eller vad tycker ni? Finns det några likheter mellan Nikon och Unikon?

Logga från unikonrainwear.se
Logga från unikonrainwear.se
logga från www.nikon.se
logga från www.nikon.se

Nej nu stöttar jag Ida i hennes kamp mot jätten och deras glufsglufsadvokater. Det handlar om Idas företag hela framtid. Så du som gillar småföretag, företagande och kreativa och driftiga människor, dela gärna artikeln om Ida i sociala media och stötta henne i hennes kamp.

 

Intressant?

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *