Framåt eller bakåt verkar ha en roll

Om man skriver om SD så får man räkna med att deras nätsvans hittar till en. Jag tar det med ro och säger bara Get over it!

Efter mitt senaste inlägg om SD räknade jag med att jag skulle få deras nätsvans efter mig. Det kom så mycket riktigt som ett brev på posten och av kommentarerna att döma verkar de tro att det är Fredrik Reinfeldt som är statsminister fortfarande. Dessutom slår de knut på sig själva genom det ologiska cirkelresonemanget om att vi hatar Reinfeldts liberala invandringspolitik, men hatar DÖ lika mycket för att Reinfeldt ingick denna tillsammans med Alliansen. Vilket verkar ha gjort att nuvarande SoMp regering inte tog varningssignalen om de stora flyktingströmmarna på allvar sommaren 2015. De verkar allvarligt tro att Fredrik Reinfeldt är den som drar i trådarna fortfarande och Stefan Löfven, som är statsminister sedan 2014 inte har något som helst ansvar i frågan.

Jag är inte naiv. Jag fattar att SD-svansen sätter sitt hopp till att fortfarande locka över så många missnöjda Alliansvänner till partiet. Och visst förstår jag att så fortfarande kan ske genom att vänstern hela tiden försöker brunstämpla Alliansen, så fort någon nämner SD i riksdagen. Men för oss vanliga dödliga har det runnit tillräckligt mycket vatten under broarna sen 2015 och nya saker att bita sig fast vid än att Reinfeldt var statsminister med stort inflyttande 2006 – 2014. Så min enda kommentar till SDsvansen blir. Get over it! Bryt gärna ihop, men kom över det.

För det intressanta just nu är inte SD. Det intressanta att analysera just nu är vad som händer i Frankrike och Storbritannien. I Frankrikes parlamentsval fick Macrons nybildade parti La République en marche (LREM = framåt) egen majoritet. Marine Le Pens Front Nationals (FN) fick se sig besegrad också här. Hon förlorade presidentvalet och nu parlamentsvalet på Macrons rörelse om att blicka framåt och genomföra reformer.

Storbritannien visar upp ett helt annan väg än Frankrikes. Där vill man gå bakåt med Brexit och trots att Theresa May förlorade sin majoritet i parlamentet så utraderades UKIP, GB nationella parti.

Med det kan man sammanfatta. Ska man bekämpa nationalisterna och populisterna så handlar lite om invandringspolitiken. Man behöver välja väg framåt eller bakåt? Det enda som verkar få nationalisterna att växa verkar vara att stå still. Så till vem som helst som vill något inom politiken eller för landet och inte är nationalist. Kom över det som varit – get over it!

Rör dig antingen framåt eller bakåt. Det värsta du kan göra är att stå still!

Intressant?

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

4 thoughts on “Framåt eller bakåt verkar ha en roll

 • 20 juni, 2017 at 22:02
  Permalink

  Hej!

  Kan du vara hygglig och förklara, vad du försöker säga här:

  ”… det ologiska cirkelresonemanget om att vi hatar Reinfeldts liberala invandringspolitik, men hatar DÖ lika mycket för att Reinfeldt ingick denna tillsammans med Alliansen.”

  Det är tyvärr obegripligt. Hur ser cirkelresonemanget ut?

  ——

  PS När förtroendet för ett parti får en rejäl knäck, så tar det l-å-n-g tid för partiet att hämta sig. Torbjörn Fälldin knäckte Centerpartiet genom överenskommelsen om kärnkraften. Det är fullt möjligt, att Fredrik Reinfeldt på liknande sätt har knäckt Moderaterna genom överenskommelsen med Miljöpartiet.

  Reply
 • 21 juni, 2017 at 12:45
  Permalink

  Visst spelar det roll om man går framåt eller bakåt. Du skriver att SD inte är det intressanta just nu, nej det är väl inte intressant för de tycks ju gå framåt enligt opinionsinstituten. Kanske mer intressant att diskutera varför vissa partier går bakåt?

  Jag skulle säga att det som är mest intressant för Sveriges befolkning och landet Sverige är om utvecklingen går framåt eller bakåt i landet. Allt fler blir allt mer övertygade om att det som sker i landet är ett säkert tecken på att det går bakåt. Men det är kanske inte intressant att diskutera?

  En intressant debattartikel publicerades i Aftonbladet 30/6-2008 av en framsynt människa.

  Aftonbladet – Sveriges väg mot katastrof
  ”Förre detta FN-officeren Anders Lugn listar sex oroande tecken i Libanon som kan skönjas också i vårt till synes trygga mellanmjölksland, med nedlagt försvar och falnande minnen av ett fotbollslandslag.
  Anders Lugn: Så kan ett fantastiskt land med många goda människor förstöras av inbördeskrig.”

  https://unvis.it/aftonbladet.se/debatt/article11450153.ab

  Vi får väl innerligt hoppas att vi inte hamnar där Libanon hamnade.

  Reply
 • 21 juni, 2017 at 23:17
  Permalink

  Du skriver att du inte är naiv eftersom du påstår att du fattar att SD vill locka över missnöjda alliansväljare. Det handlar i grunden inte om att locka över väljare, (fast det är ju bra) utan vad som är bäst för Sverige, nämligen det svenska samhället och den svenska befolkningen. Varför ska vi inte sätta den svenska befolkningen främst? Så gör faktiskt alla andra länder. Varför är det fel? Antar att du är kritisk till att de flesta partier börjar anamma SD:s politik förutom MP, V och F! förstås, för de tillhör ju extremisterna. Vad är då anledningen till att SD:s politik får genomslag i de övriga partierna? Kan det bero på att det är den enda politiken som är en garant för landet Sveriges överlevnad, eller vad tror du? Eller, hemska tanke, kan det vara för att locka väljare..? Nej usch och fy, så kan det väl ändå inte vara.

  Reply
  • 22 juni, 2017 at 00:42
   Permalink

   Alltså! Jag är noll intresserad av SD! Inte som parti, inte som värdering, inte i politiska förslag. Ni är ett bidragsparti, som inte fattar ekonomi, samt förstår inte det nya samhällena. Ni är totalt ointressant för mig och det enda ni uppnår med att bevaka mig är – intet. Jag är nobody i politiska sammanhang – har ingen som helst vilja att bli någon heller i dessa sammanhang idag. Ni slösar bara tid och engagemang på att bevaka mig.

   Reply

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *