Ni är en sorglig skara

Efter sista dagarnas bevakning av min blogg vill jag bara delge all denna SDsvans att jag skiter fullständigt i er. Jag har barn med en invandrad finne på 60-talet. Han systrar i sin tur fick barn med en finne, en iranier, en fd Jugoslav och en fransos. Farfar i familjen blev svensk mästare i boxning t o m. Det 1963. Han brukade gå ut i fyllan, när han badade bastu och dra upp träd på gården för att bevisa för sig själv att han var stark fortfarande. När han, sonen min spela innebandy, sa han som 65-åring – vilken rolig sport! Den skulle jag velat ha utövat!

Vi hade det jättejobbigt på jularna – när svärfar druckit lite för mycket whisky. Han trodde vi alla var hans motståndare i ringen. Boxningen ger sina biverkningar. Men vi älskar honom ändå. Jag älskade mommis  (svärmors) vilja att ge oss saker. Varje gång hon kom förbi oss hade hon något med sig. Var det inte ett fult överkast så var det en gryta mat.

Under 90-talet med den stora invandringen från Balkan gick jag med i föreningen vänskap utan gränser. Guuuu vad kul vi hade. Vi lagade mat, drack vin och umgicks. Precis som vi levt ihop sen barn. Dessutom har jag haft vänner som är missbrukare och kriminella så det skriker om det. Jag bryr mig inte. De är mina vänner.

Jag är mångkultur!
Jag är mångkultur mer än någon annan!

 

Ja, jag älskar vårt ställe i Dalarna och min nuvarande man som just har påbrå från Dalarna.

 

Men man väljer inte kärlek!

Man väljer inte faktiskt någonting som SD verkar tro. Det här rationella valet som SD verkar tro att de flesta av oss väljer pga ras, kultur och tro är bullshit. Inte ens Aftonbladet klarar av att förklara sin nedlåtande attityd när det gäller val.

Man väljer av kärlek och tro!
Ibland blir det fel – men ibland blir också helt rätt. Jag har fått två otroligt intelligenta och vackra barn, som bidrar. Det kan jag tacka den där invandrade finnen för.

Intressant?

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

8 thoughts on “Ni är en sorglig skara

 • 22 juni, 2017 at 10:45
  Permalink

  Hej.

  Du kan alltid bosätta dig i Tensta, Angered, Araby, eller på Seved.

  Där är det mångkultur, till skillnad från t. ex Sollentuna.
  Där är de faktiska och konkreta konsekvenserna av den av socialdemokrater och moderater gemensamt förda invandringspolitiken (deras stödhjuls-partier ej glömda) uppenbara.

  Jag tror du tjänar mer på att inte argumentera mot halmdockor, som det heter. Du gör enligt mig dig själv och din sak en otjänst när du (medvetet?) ignorerar de oerhört stora kulturskillnader mellan folkgrupper som föreligger mellan exempelvis svenskar och afghaner, eller mellan araber och somalier, eller mellan zigenare och… tja, alla andra att döma av hur alla andra folkgrupper talar om just zigenare.

  Jag skulle med samma resonemang som du för kunna kalla mig mångkulturell enär jag bland annat har en dansk släkting – men hur olika är dansk och svensk kultur om de jämförs med etiopisk?

  Till skillnad från de som ivrat för dagens sammanfallande land är jag, och har jag, varit bosatt i de värsta av Sveriges invandrarghetton sedan Bildt var statsminister, och jag är en av många svenskar som försökt påtala vart vi varit på väg tack vare hur invandringspolitiken bedrivits.

  Nu är det försent.

  Nu stannar inte mångkulturen i det chica lilla ghettot längre, och ghettots invånare varken är eller vill vara svenskar: ordet ‘svensk’ associeras med mesighet, omanlighet och att sakna heder samt att skämmas för sitt land och sin historia.

  Nu finns, i hög grad tack vare Reinfeldts moderater, inga bra lösningar längre. Kvar finns bara brutala metoder för vilka Sverige har obefintlig kapacitet, eller segregation på riktigt, eller att svenskar assimilerar sig till invandringen, främst då den arabisk-muslimska. Demografisk förändring tar ingen hänsyn till ideologi, och ingen stat eller kultur eller folk har någonsin lyckats assimilera islam.

  Att försöka skuldbelägga det enda parti som inte varit delaktigt för utveckling är grovt ohederligt, och framstår som desperat nu när moderaterna är på väg tillbaka till sin normala nivå avseende väljarstöd. I min mening behöver partiet göra sig av med samtliga som tillhör Reinfeldts förtrogna, om det överhuvudtaget skall ha någon legitimitet – men vem vet: kommunisterna (både rosa, röda och gröna) verkar ju klara sig utan att ha varken genomfört utrensningar eller avbön.

  ”Dessutom har jag haft vänner som är missbrukare och kriminella så det skriker om det. Jag bryr mig inte. De är mina vänner.”

  Och deras offer, delar de din glädje? Detta är vad jag skulle kalla ett lyx-resonemang. Det är just den här typen av resonemang som förstört både svensk liberalism och konservatism: att inte utkräva personligt ansvar för begångna handlingar. Istället har den socialistiska socialkonstruktivistiska modellen anammats, och varför då rösta moderat om de bara tänker vara ett slags sämre sorts socialdemokrater? Jag finner din citerade fras stötande, av personliga men även principiella skäl. Måhända är jag orättvis och ditt egentliga resonemang går både djupare och i högre detalj.

  Nåväl, tack för ordet.

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, fd lärare
  PS Ifall du tycker det behöver påpekas så tillhör jag inget politiskt parti. DS

  Reply
  • 22 juni, 2017 at 11:29
   Permalink

   Jag har bott 20 år i ett klassat utanförskapsområde. Mina barn är uppväxta där. Vad tror du jag har missbrukar/kriminella vänner ifrån? Men det var inte detta jag skrev om. Jag skrev att SDsvansen kommer inte övertyga mig om att jag har fel tankar om sakernas tillstånd. Det oavsett hur många kommentarer de skriver om att allt är Reinfeldts fel. Det kommer inte du heller klara av oavsett att du inte säger dig rösta på ett visst parti. Det vore bättre att ni som så gärna vill övertyga mig om att jag har fel, la kraft på att kräva att resurserna används på rätt sätt, så att utveckling tog en annan väg än vad den gör idag.

   Reply
 • 22 juni, 2017 at 14:30
  Permalink

  Ja oj så mångkulturell du är, är det en tävling eller? En tysk/dansk far med judiska rötter, gör det mig till mångkulturell?

  Du får givetvis skriva vad vill på din blogg och göra vad du vill med dina kommentarer men om du inte tål mothugg och andras åsikter kanske du borde stänga av kommentarsfältet. Snacka om nedlåtande attityd!
  Vad ger dig rätt att kritisera andra partier men du tål inte kritik av ditt eget? Det är ju ett sektliknande beteende som gör dagens politik och debatt helt fördummande och polariserad.

  Reply
  • 25 juni, 2017 at 21:11
   Permalink

   Get over IT! Du måste verkligen gilla mig.

   Reply
   • 27 juni, 2017 at 09:37
    Permalink

    Gillade, tills du föll i gropen med känslosås och gjorde bort dig. Get over it , själv! 😉

    Reply
 • 23 juni, 2017 at 00:38
  Permalink

  Men vilken planet lever du på? Använda resurserna på rätt sätt? Sist jag kollade (2012) så gick 350-600 miljarder av den offentliga budgeten till invandringen. Av totalt1700 miljarder. Den i särklass största posten (enligt offentliga statliga och kommunala källor)

  Jag gick från aktiv sosse till SD på den informationen.

  Är du verkligen politiker? Gör ditt jobb i så fall. Skaffa fakta. Analysera. Agera.

  Reply
  • 25 juni, 2017 at 21:09
   Permalink

   Jag orkar inte med alternativa fakta, men du kan återkomma när du har siffrorna rätt.

   Reply
 • 30 juni, 2017 at 16:08
  Permalink

  Lustigt. Verkligheten verkar inte komma riktigt överens med mångkulturförespråkarnas utopier. It’s a bitch. Verkligheten alltså.

  Reply

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *