Det är ju staten dummer!

Det här med partiernas dagar i ett rullande schema i Almedalen är lite väl utstuderat på något sätt. För i år började man med V och vidare L, C, S, KD, SD, MP och avslutar med M. Det blir ju lite konstigt i år och nästa år i alla fall. För publiken och väljarna som följer spektaklet via media att under måndagen och tisdagen har de som kallar sig liberala partier bara fått frågor om vem man vill styra med efter nästa val. Stefan Löfven eller Alliansen och om SD. Visst i går kom L med ett 34-punktsprogram för bättre integration och C ger idag förslag på en förbättrad arbetsmarknad. Men det ändå regeringsfrågan efter valet, till största del som samtliga frågar L och C om. Marcus Oscarsson har förklarat detta tydligt i nyhetsmorgon.

Det blir lite tjatigt med två liberala partier två dagar i rad. Framför allt när jag tycker de försöker framstå mer som socialister – förlåt socialliberaler, fast de ändå säger sig vara borgerliga. Eller som Fredrik Segerfeldt så väl uttryckte det hela idag på facebook.

Exakt så fungerar de s k liberala partierna i Sverige idag. Och det var exakt åt detta håll Fredrik Reinfeld och Anders Borg gick under sina åtta år vid makten. Det är nästan så jag ber till någon andlig makt att denna ska vrida allt rätt hos M och att AKB tar oss tillbaka till klassiska liberalkonservativa värderingar. Det vill säga en liten men STARK stat, som förstår människors behov av frihet och egna vägval. Men också att människor är bräckliga och kan behöva hjälp av en liten stark stat men där hjälpen är så utformad att den bidrar till att folk att komma tillbaka – inte enbart till arbete och egen försörjning – utan också till sin egen frihet och sina egna val.

Likväl förstår nog alla att det kanske är lite för mycket att begära just i stunden. Då vi svenskar har fått en stor stat med modersmjölken. Folk fattar ju inte ens att staten tvingar dem till vissa beteenden. Beteenden som är så långt ifrån den friheten som jag så hett längtar efter. Jag hoppas verkligen att AKB och M förstår att förutom alla sossar i det här landet (S, L, C) så finns det fortfarande folk som värderar en klassisk liberalkonservativ riktning om hur vårt samhälle ska formas och där friheten för den enskilde är högt värderad.

Det är i ljuset av detta som ordningen i Almedalen blir så märklig i år och nästa år. För på torsdag är det dags för KD och på fredag SD. Så veckoslutet från Almedalen kommer bara att bjuda på en massa socialkonservativa frågor och hur KD och SD vill styra tillsammans med M. Situationen från rapporteringen är helt absurt tycker jag. Jag vill ha besked om politiken. Inte om något som inte är vid handen idag. Mycket hinner hända på ett år dessutom. Både i världen och i Sverige.

Jag har inte skrivit alls om MPs lördag. Men för mig räknas inte längre MP, som en kraft i svensk politik. Vi får hoppas de åker ur i nästa val.

Intressant?

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *