Häxprocessarna!

Ingen har väl undgått det som Anders Borg har gjort på en privat fest förra helgen och som valsat runt i gammel- likväl som sociala media sen i förrgår. Jag har blivit anklagad av många att för att jag försvarat Anders Borg. Men jag vill med det bestämdaste dementera detta. Det jag däremot inte gör efter sju sorger och femton motgångar är att vara så snabb på hanen så jag missar en femetta för att fälla en tolvtaggare, som visar sig reser sig upp igen eftersom jag bommat i mitt skjutande. Och det anser jag att detta drev mot Anders Borg innehåller.

Jag trodde dessutom inte i min vildaste fantasi att folk som har så stort anseende hos många kunde vara så obegåvade att de kommenterat och fördömt innan de överhuvudtaget har fattat vad allt handlar om? Dessutom att min partiledare gör det är under all kritik. Hon borde veta bättre än att kommentera saker innan man vet vad som hänt. Att det som skrivs på sociala media skulle vara sant – vet vi ju alla att det är minst av allt sant. Dessutom vad som skrivs i partibladet (Aftonbladet) och i DN (bl a Caremaskandalen) vet vi ju alla är oftast osanning. Nu ska jag vara riktigt ful för en gångs skull och det är att jag nedan kommer lägga in de som gått helt impulsivt ut på fejjan och i tidningar och uttalat sig. Dessa anser jag tillhör de moderna häxjägarna. De som till vilket pris som helst vill fälla en 12-taggare eller förstöra folks liv av någon anledning. Jag avskyr dessa häxjägare. Därför jag har drabbats själv och nära av dem. De skiter fullständigt i dig som person. De går ofta ut och pratar om sig själva som goda människor. Men det är bara en rökridå. Under ytan är de rent ut sagt själviska idioter, som är bekräftelsesjuka och ständigt bara vill ha rätt. Det oavsett om man har ihjäl andra praktiskt taget. Jag är inte på twitter idag så jag vet inte vad de skrivit där. Men jag kan anta.  Jag hatar Twitter och dess häxjakter dödade min vän Birgitta! Hon blev förgiftad av deras drev mot henne, som var helt oskyldigt i dagens mått mätt. Jag själv skrattade på fel ställe, miste det mesta, men har vänt det istället – fast med en depression som följd, som tagit några år nu.

Är ni nöjda ni häxjägare? Tycker ni det är så j@vla kul att fälla en tolvtaggare för lite uppmärksamhet. Ja, jag vet att ni kommer med invändningar om dålig kvinnosyn och sexuellt ofredande och allt möjligt. MEN SAKEN ÄR ATT INGEN VET IDAG OM DET HAR HÄNT ÖVERHUVUDTAGET! NI VAR FÖR SNABBA PÅ HANEN! Det hela kan handla om mycket annat än det som framkommer i media och i era egna huvuden. Saker man kan spekulera om. Som att någon är avundsjuk på Anders Borg, någon som är rädd för hans makt och inflytande eller någon som bara är korkad och vill fälla en 12taggare. Det som är sant är att ni vet ingenting egentligen om ni inte var med på festen och var dessutom nyktra av alla fulla personer där.

Så här varsågod. Dessa är de som är de moderna häxjägarna. De som bränner människor i sociala media istället för på bål.

Tino borde väl egentligen förstå att inte uttala sig om något han inte vet. Men, men alla blir vi saliga av uppmärksamhetens sötma
Katarina Wennstam har verkligen gått igång på Anders Borg. Vadan detta hat?
Likaså har Elaine Eksvärd gått igång på det som vi inte vet har hänt?
Inte att förglömma alla artiklar i partibladet om denna händelse. Regeringen garvar hela vägen till valet med att de slipper granskning av vad som inträffat när det gäller transportstyrelsen
KW2
EE2

Uppdatering  6/8

Angående makthavare. Jag tycker det är ganska olämpligt av kända advokater att gå ut och offentligt uttala sig om detta drev som advokat. Ibland är omdömet inte så stort hos vem som helst.

Antagligen finns det så mycket mer att delge er, som skrivits i sociala media i denna häxprocess. Bland annat att Anders Borg nu lämnat sina styrelseuppdrag med hänsyn till bolagen innan allt är utrett.

Men som skrivet. Ni de moraliska och obegåvade! Ni måste vara nöjda nu?

Intressant?

Läs även andra bloggares åsikter om , ,

2 thoughts on “Häxprocessarna!

 • 6 augusti, 2017 at 11:15
  Permalink

  Hej.

  Det är inte svårare än att söka på frasen ”brottsdömda politiker” för att hitta länkar till där man listar sådana som dömts för allt från rattfylla till sexuella övergrepp mot barn.

  Utan att det gett krigsrubriker eller att yrkesrasister som Eksvärd et consortes gett skall.

  Media-logik är mobbar-logik, och då man under femton år satt tonen för vad som är giltiga metoder i kampen om att folkets röster inte skall gå till Det Onda Partiet, så får samtliga som medverkat till detta skörda – Borgs tidigare chef och Anna Kinberg-Batras föregångare sade ju själv vi ett tillfälle att den som har vissa politiska åsikter får räkna med att utsättas för våld, och Löfvens agerande mot Katerina Janouch säger väl en del det också.

  Om Borg varit full & dum vet väl bara de som var plats – jag var det inte, så jag tycker att har det hänt så får han väl be om ursäkt och leva med skammen, samt kanske börja med ‘varannan vatten’, och har det inte hänt så vore det hovsamt om folk som var på plats talade för hans sak.

  Att vänta sig att vänsterextremister och fisliberaler skall be honom om ursäkt är, för att uttala sig som en statsminister, naivt.

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, fd lärare

  Reply
 • 6 augusti, 2017 at 13:44
  Permalink

  ”och har det inte hänt så vore det hovsamt om folk som var på plats talade för hans sak”
  Skulle nog tveka att bli inblandad i medias ”soppa på en spik”! Det är alltid bäst att INTE uttala sig, det behövs stor mediaträning för att inte snärja in sig.

  Reply

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *