Muffieringen av partiet är dess fall!

Det är muffieringen av partiet som har gjort oss irrelevanta hos väljarna. Inte Anna Kindberg Batra. Att vi skulle förlora valet 2014 och att vi skulle förlora i opinionen visste alla vi andra i partiet med nomineringsprocessen 2013. Det att MUF kuppade in sina oerfarna karriärkåta ledamöter på valbar plats. Kandidater som inte har en aning eller tanke om vad ledarskap innebär, samt inte någon som helst annan plattform i arbetslivet att stå stadigt på. Det är det som driver partiet i botten. Det enda som kan rädda partiet från att förlora valet är att DE AVGÅR till förmån för andra som kan leda oss andra framåt.

Pehr Granfalk i Solna och Olle Reichenberg i Danderyd kräver bägge AKBs avgång. Jag ifrågasätter faktiskt tidpunkten för att släppa detta krav. Visst jag förstår att det är nomineringstider och dessa tider kräver sin tribut så att säga. Men deras krav och tidpunkten för detta visar på det som är partiets största kris. Att muffieringen av de som leder partiet i kommunerna har nått sin kulmen.

Skiten har träffat fläkten helt enkelt!

Samtidigt kan AKB tacka Fredrik Reinfeldt och Anders Borg för att partiet tog denna utveckling. När Fredrik Reinfeldt skrek i partiet om att förnya er eller dö – var det kanske inte hans mening att detta skulle tolkas som att byt ut ledarskapet mot de unga, som inte har någon erfarenhet att leda andra överhuvudtaget. Jag tror att Fredrik Reinfeldt menade på att vi måste utveckla politiken. Men MUF i Stockholm tolkade det som att det var de som skulle stå längst upp på listorna och skulle leda alla oss andra. Vi andra som har varit med om lite i livet och arbetslivet och där många av oss också förstår hur det politiska hantverket går till.

Eller som en ung kvinna i Stockholms stad, som ansåg sig vara bäst av alla på kulturpolitiken, skrek om när hon var MUF representant i en av våra valberedningar ”Gubbsen måste bort”. Sen gick hon till den dåvarande styrelsen och presidiet i MUF Stockholm och med hot och intrigspel, började manövrera ut en efter en som inte fjäskade för MUF Stockholms ledning. De fördelade helt enkelt uppdragen emellan sig. De lyckades med tilltaget inför valet 2014 och det är detta ledarskap vi nu lever med i Stockholmsregionen.

ETT LEDARSKAP SOM ÄR ALLT ANNAT ÄN VAD PARTIET BEHÖVER FÖR ATT TILLTALA VÄLJARNA!

Det handlar inte om AKB. Det handlar om de som leder partiet i kommunerna och att de inte har förmåga att utöva ledarskap. De har inga egna idéer om politiken. De har inge tankar om sitt egna ledarskap. Det enda de nu tänker på är att de står inför en nomineringsprocess och ett val 2018 där de riskerar att få lämna sina uppdrag. Stackars dem! De måste klippa sig och skaffa sig ett jobb! Hur jobbigt är inte det? Men att säga att alla andra ska göra det – det går alldeles utmärkt.

De har inte ens en tanke om att de som representanter för partiet också är partiet utåt. Varför skyller de då på AKB för? Fallet i opinionen härleds mycket till det lokala ledarskapet.  Nr Pehr Granfalk säger att väljarna säger att man kommer rösta på M lokalt men inte till riksdagsvalet, så måste det gälla för Solna i så fall. I Stockholm rasar M lokalt och det beror inte på AKB. Det beror till största del på att M Stockholm har sagt Ja till nya Nobelcenter på Blasieholmen och att M inte kunde stoppa modulhusen som ska byggas i områden där M traditionellt är starka fästen.

Jag håller med Sven Otto Littorin denna gång.  ”Den som på allvar vill kuppa ut en sittande partiledare med ett år kvar till valet borde vara omedelbart diskvalificerad.”

Gör partiet en tjänst istället och se till att vi kan vinna valet 2018. Ställ din egen plats till förfogande till förmån för någon som förstår vad ledarskap och politik innebär.

 

Intressant?

 

Läs även andra bloggares åsikter om , ,

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *