Jag vet precis tidpunkten när kuppmakarna fick luft under vingarna!

Nu har spaltmetrar skrivits om varför AKB tvingades lämna som partiordförande för moderaterna. Vissa menar att det är Fredrik Reinfeldts fel, att hon inte skötte sig på jobbet med utspelet i januari eller att hon var kvinna. Troligtvis har alla rätt och alla fel. När det gäller den sista punkten och till de som har skrivit att det inte var för att hon var kvinna, undrar jag hur kuppmakarens förklaring till sitt ställningstagande då kan förklaras? Det att kritikerna säger att hon är en mycket duktig och kompetent person. MEN hon lyckas inte gå igenom tv-rutan och är stel och tråkig ska försvaras? Precis som de andra ledande politiker är några muntergökar, som är direkt folkliga i TV? Klart som korvspad att det var för att AKB var kvinna – i moderaterna – som hon tvingades bort under ganska förnedrande former. Moderater allmänt har inget lyckat trackreckord när det gäller kvinnor kan jag berätta. Om du inte är gift med någon framgångsrik manlig moderat vill säga. Då är du oftast fredad. (Jag har lite erfarenhet av det där själv. )

Men däremot kan jag berätta för er när tidpunkten inföll för att kuppmakarna ”skulle få tag på AKB” och driva igenom avgången. Och den tidpunkten sammanföll när hon offentligt kritiserade Anders Borg och hans fyllespel. Det när Anders Borg själv gick ut offentligt och var besviken på AKB för detta och ifrågasatte hennes omdöme.

Det var det som tände kuppmakarnas iver att äntligen kan vi få med hela (nu blev det halva) landets moderater i avgångskraven.

FÖR ATT KRITISERA PARTIGUDEN – DET GÖR INGEN BLAND MODERATER – INTE ENS EN PARTILEDARE.

Det är en paradox att det var Anders Borg som tippade över moderaterna till AKBs nackdel. Det eftersom AKB var Fredrik Reinfeldts gungsling och därigenom borde ha varit Anders Borgs.

Intressant?

Ps. 1 Jag har ännu lägre förtroende för valberedningen och Norrlandsmoderaterna idag än för några dagar sedan. Det med att de nominerat Ulf Kristersson till ny partiledare. Ulf är bra på alla sätt och vis. Men att han skulle ha en större förmåga att gå igenom TVrutan och bli mer folklig än AKB, tror inte jag på. Dessutom är han från Stockholm numera. Ta någon utanför Stockholm om det ska bli någon ordning i partiet.  2. Alla kvinnor jag stött på sista dagarna säger samstämmigt att om Mikael Odenberg blir partiordförande så tänker de tacka för kaffet och lämna själva. Det oavsett ålder. Det väger inte upp att det finns några kvinnor som lämnade med Sten Nordin och som nu när han är borta tänker återigen kandidera. Denna gång till Riksdagen. DS

 

 

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

4 thoughts on “Jag vet precis tidpunkten när kuppmakarna fick luft under vingarna!

 • 30 augusti, 2017 at 00:07
  Permalink

  Varför inte tillsätta en pajas, precis som S har gjort i och med Stefan Löfven? Det tycks ju gå som tåget. Cirkus i all partier, det är väl grejer det. Pajaser och gycklare har en ljus framtid i svensk politik.

  Reply
 • 30 augusti, 2017 at 09:09
  Permalink

  Hej.

  Alltid intressant att läsa dina inifrån-betraktelser; det ger både insikt och ett mänskligt ansikte åt politiker.

  Jag tror som lekman att moderaterna skjuter sig i bägge fötterna när man fokuserar på karisman hos den tilltänkta ledaren. Vi som röstar vill inte ha en Reinfeldtklon á la Schlingmann. Vi vill ha någon som klart och tydligt redogör för konkreta förslag utan triangulering.

  Exempelvis en partiledare som klart säger ”Den som kommer till Sverige och begår brott skall ovillkorligen utvisas” eller för all del ”Den som kommer till Sverige och begår brott skall givetvis få stanna i Sverige”, även om det sista inte plockar så många röster.

  Eller som ett annat exempel: ”Vi vill att alla skall kunna äga sin bostad. Därför har vi ett förslag för att i grund förändra bygg- & bostadsnormer. Det kan läsas i sin helhet på… osv.” Detta istället för dagens ”Vi vill göra allt bra och inget dåligt”.

  Gudarna hatar den som tvekar, har man sagt ända sedan före antiken. Det är lika sant idag.

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, fd lärare

  Reply
  • 30 augusti, 2017 at 09:34
   Permalink

   Jag tror som dig. Jag tror också att AKB hade sådana tankar om vilken väg hon själv ville gå och vad hon ville ta moderaterna. Men hon hade varken mandatet eller verktygen för att genomföra.
   För övrigt tack för dina snälla ord. 🙂

   Reply
   • 30 augusti, 2017 at 10:55
    Permalink

    Har då AKB helt ändrat sig jämfört med vad hon tyckte och tänkte för 15 år sedan? Då var det helt fri invandring som gällde och det fanns absolut inga målkonflikter.
    Så finns det de som anser att invandringen inte är någon stor fråga längre…

    Reply

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *