På midsommar blev vår yngsta misshandlad!

Många har undrat om ett blogginlägg som jag gjorde under midsommar som lämnade en hel del utanför och nu ska jag förklara. Det var så att en av våra ungdomar – den yngsta – tillsammans med sin pojkvän – blev misshandlade i Rättvik under midsommarnatten. Upptakten var väl rätt odramatiskt egentligen men slutkontentan blev värre.

Den yngsta och pojkvännen var tillsammans med tre vänner från Stockholm på visit i Rättvik för att fira midsommar. De var väl rätt sena upp på midsommarafton och rätt trötta vad jag förstår, men inte direkt fulla (de har åldern inne). Efter ett besök på kvällen på det populäraste stället i stan beslutade de sig för att gena hem genom en liten skogsdunge.

Det skulle det aldrig ha gjort.

För i denna skogsdunge kom några överförfriskade idioter som inte var att resonera med, vilket innebar att vår yngsta fick mottas en rad slag av en i åldern 45 – årig man över munnen, revbenen och höften – hon har synliga tecken på det än. Hennes pojkvän har strypmärken på halsen av idioten.

De vågade inte höra av sig till oss på midsommarafton då vi satt isolerade i skogen och jag förstår dom.

När det handlar om mansrollen så är det inte speciellt roligt att vara en far som tycker att han inte har försvarat sin yngsta telning från ondska och våld, det kan jag vittna om.

Men man måste vara logisk och rationell i sådana här situationer. Den 45-åriga mannen är gripen- inte häktad och han kommer att lagföras för sina brott. Visst detta får det psykiska åkommor för de som är drabbade och  som tär men  vi i familjen måste hjälpas åt med det som det som är drabbade bär.

När jag lyssnade till ungdomarna noterade jag flera saker. En var att de var väldigt chockade då de inte ansåg att de förtjänade det hela – jag håller med. En annan del är att vi rustar våra ungdomar dåligt för obehagliga upplevelser. För jag som gått kurser i självförsvar står aldrig kvar och låter mig bli fysiskt attackerad.

Jag springer för livet.

Kanske beror det på att jag blivit utsatt för fysiskt våld enda sedan jag var liten eller av en man i unga år? Jag vet inte faktiskt? Men jag har lärt mig att resonemang inte fungerar. Då är det bättre att slå sig fri och springa av helvete……det räddar liv!

Nu låter vi rättsprocessen ha sin gång, samt att några – hoppas jag – har lärt sig att det är helt ok att springa när man inte är ok med situationen. Att ha hjältemod inom sig har aldrig fungerat. Dessutom vill jag tillägga att denna man som gjort detta är i mina ögon för evigt aprökt och kan nog aldrig hoppas på mitt förlåtande, samt att Dalarna igen har visat sig från sin sämsta sida.

Intressant?

Läs även andra bloggares åsikter om ,

3 thoughts on “På midsommar blev vår yngsta misshandlad!

  • 30 juni, 2011 at 12:51
   Permalink

   Nicklas vad var detta för kommentar egentligen?????? Det förtar varenda kommentar du tidigare har gjort till mina inlägg. Jag tycker du ska skämmas!

   Reply
 • 30 juni, 2011 at 21:17
  Permalink

  Tyck det du. Jag bryr mig inte ett dugg. Hittills har du lyckats skylla sossarna för exakt allting, så att du helt plötsligt blir seriös i den här frågan tyder ju på att du har en mycket liten trovärdighet.

  Reply

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *