Sommartal!

Idag firar vi nationaldag och mina flöden på sociala media genomsyras av diverse firande från norr till söder i detta avlånga land. Det roligaste är alltid att varje kommun av rang skriver om hur de firat våra nya medborgare genom ceremonier. Det roligaste i kråksången med detta är att dessa är inskrivna i lag om att de just ska ske på nationaldagen.

Själv var jag och lyssnade på Anna Kinberg Batra sommartal på Mosebacketerassen på söder. Många har beskrivit detta tal som ett ödestal för AKB. Jag personligen hade inte så stora förväntningar alls på det här talet. För det första kan man inte göra om en person på en vecka och sen har det inte hänt någonting i politiken inom partiet under den senaste veckan. Så jag var fullständigt nöjd med att höra allt det gamla, som att alla i Sverige ska jobba, terrorismen ska bekämpas och lag och ordning är grunden för ett tryggt Sverige. Det som kommuniceras ut just nu av partiet berör i stort sett inte 93 procent av befolkningen. De flesta jobbar redan (och många av dem för mycket). Den som inte vill med krafttag bekämpa terrorismen måste i sig själv vara sjuk och naturligtvis vill alla vi andra att lag och ordning ska gälla, med tillräckligt många poliser som gör sitt jobb. Konstig vore man annars. Tyvärr så ser vi ingen omgörning av politiken och det är det som sänker AKB just nu. Precis som Tove Lifvendahl skrev i SVD häromdagen. Det finns ingen person som kan göra mirakel av ett parti som gått kräftgång när det gäller politiken. Och moderat politik berör ingen. Partiet behöver verkligen en ny Per Schlingmann. Helst ska den personen gärna vara från verkligheten och kunna något som kallas för förändringskommunikation.

Hur som helst. Med mina förväntningar på detta tal så blev inte jag besviken i alla fall. För mig var det mer intressant att se vilka som var där och lyssnade på Anna och hur publiken responderande.

DET ÄR SÅ TYDLIGT ATT LEDANDE VALDA MODERATER INTE VILL PARTIET VÄL!

Knappt en enda känd Stockholmsmoderat var där. Ingen MUFskara som höll hov och hejade in Anna. Ingen från Moderatkvinnorna som jag kände igen. De säger att det är ett stukat parti Moderaterna. Men de är inte stukade.

De är lata och bortskämda!!!!

De som gick vinnande ur nomineringsprocessen inför valet 2014 gör inte sitt jobb! De stöttar inte ens sin partiledning. Än mindre försöker kommunicera moderat politik. Jag såg inte ens till Stockholms förbundsordförande där. När jag tänker efter har jag inte hört något av honom sen han blev vald till förbundsordförande. Det är ingen som håller igång partiet. Men jag kommer inte över detta att ledande moderater så fort de fick sina uppdrag har satt sig ner på sina arslen och tänker inte lämna över till de som vill partiet väl, vill politik, vill förändras och ta moderaterna in i framtiden. Dessutom att de kallar sig unga och står för förnyelse är ett skämt! De är bara lata och bortskämda och borde allra minst av alla få ett förnyat förtroende i nästa val.

Intressant?

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *