Sverigedemokraterna är inget att lita på!

Det är skönt att läsa och att höra att AKB får möjlighet att prata sakpolitik. Denna gång har hon gjort det i Gävle där hon lagt fram förslaget om att utvidga RUT för de som är över 70 år genom att höja avdragsgränsen och tillföra fler tjänster i systemet.

Det här har jag pratat om ända sedan jag skrev min bok om omsorgen. Att utvidga RUT på detta sätt med att man t ex la de flesta biståndsbedömda servicetjänster inom omsorgen i RUT istället. Det är det absolut bästa sättet att frigöra personella resurser inom den skattefinansierade omsorgen. Det på så sätt att om äldre personer inte behöver ansöka om hemtjänst för städning, inköp och ledsagning, utan kan ringa ett RUT-företag för att få sådana tjänster utförda på det sätt man själv vill, skjuter sannolikt också personen själv upp behov av annan omsorg. Dessutom blir äldre som har behov att få hjälp med städning, inköp och ledsagning friare och kan bestämma själv hur ofta och hur mycket tid man själv vill lägga ned på dessa tjänster. Det är ingen biståndsbedömare som avgör ditt behov genom att bevilja dig städning av 2 rok var fjortonde dag. Eller att du bara får handla en gång i veckan eller komma ut på promenad bestämt klockslag och dag en gång i veckan. Du kan själv bestämma när du vill göra allt detta. I framtiden tror jag dessutom med att folk allmänt blivit bättre på att handla mat och annat på nätet att äldre kanske vill åka och nöjeshandla annat än den livsnödvändiga maten och mediciner.

Vi vet att det är jättesvårt idag att hitta kompetent personal till omsorgen. Omsorgen behöver få loss personella resurser för att vi ska kunna klara uppdraget också i morgon. Personalen kommer helt enkelt inte räcka framför allt till den stora 40-talistgenerationen som blir äldreäldre om bara 10-15 år framåt. Omsorgen behöver därför en specialisering och där enklare servicetjänster helt enkelt tar för mycket tid och energi från vård- och  omsorg.

Det här pekade AKB på när hon besökte Gävle. Som vanligt kom ju regeringsfrågan upp till största del med att i Gävle tog ju Alliansen över från sossarna efter det att SD röstat på Alliansens budget istället för några år sen. Det var ett himla liv på alla då. Nu gör SD tvärtom. Nu tänker de rösta för sossarnas budget och orsaka en kris i fullmäktige igen.

Det visar att SD är inget att lita på och det borde framför allt äldre personer som av någon outgrundlig anledning röstar på det partiet tänka på när de så småningom behöver hjälp och stöd av samhället t ex av omsorgen. Man kan inte rösta på ett parti som vänder kappan efter vinden för att de vill ha makt mer än att de har en politik för de äldre eller för barn i omsorg och skola. Eller en företagspolitik som bidrar till att jobb kan tillkomma.  Fallet med SD i Gävle visar på SDs rätta natur. De bryr sig inte ett dugg om sina väljare. De bryr sig mer om att ställa till det.

Intressant?

 

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

4 thoughts on “Sverigedemokraterna är inget att lita på!

 • 16 juni, 2017 at 20:16
  Permalink

  Ha! Men M ska vi lita på? Först är det öppna svängdörrarnas politik med PUT till alla som vill ha men nu är det tvärt om! M och S är fan de opålitligaste partierna någonsin. De borde gå ihop o byta namn till Kappvändarpartiet! Ut med Reinfelds social liberala ryggradslösa rättshaverister och in med nytt friskt blod. Detta är tyvärr lika dant över hela landet, det har Reinfeldts partipiska ordnat.

  Reply
 • 18 juni, 2017 at 09:17
  Permalink

  Du skriver att man inte kan rösta på ett parti som vänder kappan efter vinden. Men det är ju precis vad de ”etablerade” partierna gjort. Har du totalt missat detta? Vidare skriver du att man inte kan rösta på ett parti som SD eftersom de inte bryr sig om väljarna. Du har alltså inte hört talas om DÖ-överenskommelsen förmodar jag. Du kanske anser att den tillkom för att man brydde sig om väljarna? Du har förmodligen också missat M:s överenskommelse med MP om flyktingpolitiken. Uttrycket kasta sten i glashus har du väl inte hört förut heller kan man tänka.

  Reply

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *